Vrachtauto schaart op A4

Leiden, 30-03-2006 o Donderdag 30 maart omstreeks 03.45 uur is op de A4 ter hoogte van de Willem van de Madeweg in de richting van Den Haag een vrachtauto met oplegger geschaard.

Klem tussen vangrails Vermoedelijk gebeurde dit door aquaplanning. De oplegger had eerst de vangrail rechts van de weg geraakt, en kwam vervolgens ter hoogte van de trekker. Hierdoor werd de trekker tegen de linker vangrail geduwd waarna de gehele combinatie dwars over de Rijksweg en klem tussen de rechter en linker vangrails tot stilstand kwam.

Chauffeur ongedeerd De 33 jarige vrachtwagenchauffeur uit Berkel en Rodenrijs bleef ongedeerd. De A4 werd vanaf de afrit bij Hoogmade afgesloten voor het verkeer. Het verkeer hier keerde onder begeleiding van politiemotorrijders waarna ze van de Rijksweg werden geleid. Het overige verkeer werd eveneens omgeleid. Omstreeks 05.10 uur was de vrachtauto vrij van beide vangrails en werd achteruit via de Willem van der Madeweg geleid waarna het op het terrein van Rijkswaterstaat werd gestald voor verder onderzoek door de afdeling Verkeersondersteuning van Politie Hollands Midden.

Weg weer vrijgegeven Een uur later werd de A4 in de richting van Den Haag weer vrijgegeven. De linkerrijstrook in de richting van Amsterdam was eveneens afgesloten voor het verkeer. Over een lengte van ongeveer dertig meter ontstond schade aan beide vangrails.