Persberichten district Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 30-03-2006

Geweldplegers aangehouden

MAARSSEN - De politie heeft woensdag 29 maart een 17-jarige jongen en een 19-jarige man, beiden uit Maarssen aangehouden. De twee worden ervan verdacht een 21-jarige plaatsgenoot ernstig mishandeld te hebben.

Het incident vond plaats op vrijdag 17 maart rond 23.45 uur op het fietspad in Pauwenkamp. De 21-jarige Maarssenaar fietste samen met zijn 18-jarige vriendin richting Bisonspoor. De twee liepen op de fietsers af en trokken de 18-jarige vrouw zonder enige aanleiding van haar fiets. Toen haar vriend hier iets van zei, begonnen de twee mannen op hem in te slaan. Ook toen het slachtoffer reeds op de grond lag, bleven de twee op hem inslaan en schoppen. Het slachtoffer raakte even buiten bewustzijn en liep diverse verwondingen en kneuzingen op.

Naar aanleiding van het incident heeft de politie een persbericht op internet geplaatst met een oproep van mogelijke getuige(n). Een inwoonster van Maarssen las het bericht vervolgens in een lokale krant en kon de politie nuttige informatie verschaffen. Mede hierdoor en na verder onderzoek kwam de politie de twee op het spoor. De politie verdenkt de twee verdachten van nog een andere geweldpleging. Die vond eveneens plaats op vrijdag 17 maart omstreeks 23.35 uur op Bisonspoor. Een 16-jarige Maarssenaar fietste op Bisonspoor en werd aangesproken door de twee. Vervolgens kreeg de Maarssenaar zonder enige aanleiding een kopstoot en enkele stompen. Ook werd zijn fiets vernield. De 16-jarige liep letsel op aan zijn gezicht.

De twee slachtoffers maken het naar omstandigheden redelijk. De twee verdachten bekenden de mishandelingen gepleegd te hebben onder invloed van alcohol. Een motief voor hun daden hadden zij niet. De twee zitten nog vast en worden vrijdag 31 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris in Utrecht.

Zie ook Persberichten district Rijn & Venen van 19 maart 2006.

Insluiper aangehouden

WOERDEN - De insluiper die donderdag 16 maart geprobeerd heeft de portemonnee te stelen van een inwoner van het Bereklauwveld, is aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Woerden.

De man had rond 19.00 uur aangebeld bij de woning met de vraag op zoek te zijn naar een adres. Terwijl de behulpzame bewoner naar binnen liep om een telefoonboek te pakken, liep de man achter hem aan en probeerde een portemonnee te pakken. De bewoner zag dit en wilde dit voorkomen. Er ontstond een worsteling waarbij een ruit sneuvelde en de insluiper gewond raakte. Hij ging er vervolgens vandoor. De bewoner heeft nog kans gezien om met zijn telefoon een aantal fotos te maken van zijn belager. De politie heeft na het incident onder andere een buurtonderzoek gehouden. Via informatie uit het buurtonderzoek en de fotos kwam de 20-jarige Woerdenaar in beeld. Hij is op donderdag 16 maart aangehouden. De man heeft de status van veelpleger en is in bewaring gesteld.

Vrouw raakt rijbewijs kwijt

WOERDEN Omdat ze slingerend over de Steinhagenseweg reed, werd een 37-jarige automobiliste uit Harmelen aan een alcoholcontrole onderworpen.

De vrouw werd in de nacht van woensdag op donderdag 30 maart omstreeks 03.00 gecontroleerd en had te veel gedronken. Ze werd aangehouden en moest op het politiebureau een uitgebreide ademtest afleggen. Hieruit bleek dat de vrouw 840 ug/l in haar lichaam had. Haar rijbewijs is in beslag genomen, ze kreeg een rijverbod van 10 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Joyriding met vorkheftruck?

WOERDEN Woensdagavond kreeg de politie om 21.40 uur de melding dat er een gele vorkheftruck over de Madeliefweide scheurde. De politie ging ter plaatse en trof de truck op een parkeerplaats op de Bottelroosweide aan, zonder bestuurder. In de omgeving hoorde de politie van omstanders dat zij eerder die avond, omstreeks 20.00 uur, ook al een jongen (16-20 jaar) op de Bakboordlaan op de truck hadden zien rijden. De politie kon niet achterhalen bij wie de vorkheftruck thuis hoort. Heeft u informatie die de politie kan helpen? Belt u dan met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN Van 13.30 tot 16.00 uur hield de politie woensdag een snelheidscontrole op de provinciale weg N201. In totaal werden 2860 voertuigen gecontroleerd en overtraden 32 bestuurders de maximumsnelheid van 80 km/uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 115 km/uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Bedreiging

MIJDRECHT Een 25-jarige Mijdrechter is woensdag aangehouden omdat hij agenten beledigde en met de dood bedreigde nadat hij een bekeuring had gekregen.

De man bevond zich omstreeks 16.10 uur op de Passage met een andere man. Beiden waren vermoedelijk onder invloed en kregen een bekeuring omdat zij alcohol nuttigden op de openbare weg. De 25-jarige was het hier kennelijk niet mee eens en schold de agenten uit. Toen de agenten hem wilden aanhouden voor de beledigingen, bedreigde hij hen met de dood. De man is meegenomen naar het politiebureau en daar ter ontnuchtering ingesloten.