Persberichten districten stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht, 30-03-2006

Inbraak

UTRECHT In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 maart werd een man aangehouden op verdenking van inbraak.

Rond 00.55 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een bedrijf aan de Vleutenseweg. Daarbij zou een verdachte zijn weggelopen. Ter plaatse bleek een ruit van het pand te zijn vernield. Aan de hand van het signalement werd in de omgeving een 26-jarige man uit De Meern aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Het is nog niet bekend of er iets uit het pand is weggenomen.

Vechtpartij

UTRECHT Op woensdagavond 29 maart gingen enkele mensen met elkaar op de vuist.

Rond 20.20 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Monarchvlinder. Ter plaatse bleek dat een vrouw door enkele kinderen was beledigd. Zij had daarop de hulp van haar man ingeroepen. Die pakte één van de kinderen, een 13-jarige Utrechtse jongen, beet. Daarop trommelde deze jongen zijn ouders op. Dit resulteerde in een conflict tussen de volwassenen.

Terwijl de politie met betrokkenen praatte, gingen een 26-jarige Utrechter en een 42-jarige plaatsgenoot elkaar te lijf. Vervolgens mengden ook de andere volwassenen, een 46-jarige man en een 45-jarige vrouw beiden uit Utrecht, zich in de strijd. Door met de wapenstok te dreigen, wisten politiemensen de strijdende partijen te scheiden.

Daar er over en weer klappen waren gevallen en niet duidelijk was wie waarvoor verantwoordelijk was, werd geen van de betrokkenen aangehouden. Geen van hen liep zichtbaar letsel op, wel raakte wat kleding beschadigd. Er is afgesproken dat de wijkagent in het conflict gaat bemiddelen.

Kleine en grote auto

UTRECHT Op woensdag 29 maart kregen de bestuurder van een heel kleine auto en die van een grote auto het met elkaar aan de stok.

Rond 19.15 uur was een 27-jarige man uit Utrecht met een kleine op afstand bestuurbare (speelgoed-)auto aan het rijden op de weg aan de Arizonadreef. Toen hij een automobilist aan zag komen rijden, stapte hij de weg op om zijn autootje op te pakken. De automobilist, een 22-jarige man uit Utrecht, moest daarom stoppen. Er ontstond een woordenwisseling tussen de mannen, waarbij de 27-jarige man de andere man enkele klappen in het gezicht gaf. Die stapte in zijn auto en naar zeggen van de 27-jarige man reed de 22-jarige vervolgens op hem in, waarbij hij tegen het portier schopte. De 22-jarige verklaarde echter in het geheel niet op de ander te zijn ingereden, maar dat de ander tegen zijn portier had geschopt toen hij instapte en tevens dat hij door de 27-jarige met een schroevendraaier was bedreigd.

Daar niet duidelijk was, wat er nu precies was gebeurd, werden beide mannen aangehouden. De schroevendraaier werd in beslag genomen.

Geen kogelgaten

UTRECHT Op woensdag 29 maart dacht een Utrechter dat zijn broek mogelijk beschoten was.

Rond 19.00 uur belde een bewoner (leeftijd onbekend) van de Ornsteinsingel naar de politie met de mededeling dat hij een spijkerbroek aan de waslijn had hangen en dat daar kennelijk kogelgaten in zaten. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen dat de spijkerbroek aan de voorzijde twee gaten had en aan de achterzijde één en dat rond de gaten schroeisporen zaten. De politiemensen stelden een onderzoek in, maar concludeerden dat het niet om kogels kon gaan, gezien de onmogelijk rare baan die zij dan moesten hebben gehad. Wel roken zij een lichte brandlucht. Bij verder onderzoek troffen zij de verdachte aan: een scheerspiegel. Door de weerspiegeling van de zon had de spiegel als vergrootglas gewerkt en zo gaten in de broek geschroeid.

Mishandeling

UTRECHT Op woensdag 29 maart werd een man door bekenden van hem mishandeld.

Rond 18.00 uur reed een 29-jarige man uit Utrecht over de Cartesiusweg. Daar werd hij klemgereden door een auto met daarin enkele bekenden van hem. Hij werd door de mannen, 22 en 26 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, een steegje ingetrokken. Daar kreeg hij enkele klappen en werd met een steekwapen bedreigd. Bij de worsteling verwondde de 29-jarige man zich aan het steekwapen van één van de verdachten. Vervolgens reden de verdachten weg.

Gewaarschuwde politiemensen zagen de auto van de verdachten op de Vleutenseweg rijden. Naast de mannen bevond zich nog een 19-jarige vrouw uit Utrecht zich in de auto. Het drietal werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat de vrouw niets met de zaak te maken had en zij werd heengezonden. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De achtergrond van de mishandeling was waarschijnlijk een al langer slepend conflict tussen het slachtoffer en de verdachten.

Snelheidscontrole

UTRECHT- De politie heeft op woensdag 29 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Laan van Maarschalkerweerd gehouden.

In die 2,5 uur passeerden 1448 voertuigen de radarpost en 220 daarvan reden sneller dan de toegestane 50 km/u. Eén automobilist maakte het wel heel bont: hij reed met een snelheid van 112 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring in de brievenbus.

Autokrakers

UTRECHT Op woensdag 29 maart werden twee autokrakers aangehouden.

Rond 15.35 uur meldde een getuige dat op het Theo Thijssenplein door drie knapen in een auto werd ingebroken. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Terwijl de politie onderweg was, gaf de getuige door dat de verdachten waren weggelopen. Aan de hand van het signalement werden twee van de verdachten, jongens van 14 jaar en afkomstig uit Utrecht, op de Minister de Visserstraat aangehouden. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen. De jongens bleken een radiofrontje uit de auto te hebben gestolen. Het frontje is aangetroffen en gaat terug naar de eigenaresse. Tegen de twee aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en naar de derde verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft op woensdag 29 maart van 13.00 uur tot 15.00 uur een verkeerscontrole op de Lessinglaan gehouden.

Acht automobilisten werden bekeurd omdat zij niet handenvrij belden, achttien omdat zij geen gebruik van de gordel maakten en drie omdat zij hun rijbewijs niet konden tonen.

Nog 33 dagen tegoed

UTRECHT Bij een verkeerscontrole op woensdag 29 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij nog enige boetes had openstaan.

Van 13.15 uur tot 14.45 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Hopakker. Daarbij werden bekeuringen uitgeschreven voor: geen geldige apk (1), niet dragen autogordel (5) en niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs (meerdere). Eén van de gecontroleerde automobilisten was een 32-jarige man uit Utrecht. Hij bleek nog vijf boetes ter grootte van bijna 2200,- of 33 dagen vervangende hechtenis open te hebben staan. De man gaf aan de boetes niet te willen betalen, maar zijn straf uit te willen zitten. Hij is aangehouden en ingesloten.

Dat is Balen

UTRECHT Op woensdag 29 maart bleek een vrachtwagen lichtelijk te zwaar te zijn.

Rond 10.40 uur surveilleerde een politieman op de Oudegracht en zag daar een trekker met oplegger praktisch klem staan. Hij geleidde de 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Balen (België) de Oudegracht af over de Smeebrug naar de Lange Smeestraat en vervolgens naar het hoofdbureau. Daar werd de asdruk van de vrachtwagen gemeten. Daarbij bleek dat één van de assen een asdruk had van 12.420 kg, terwijl op de Oudegracht een maximale asdruk van 2.000 kg geldt, oftewel een overschrijding met 10.420 kg.

Daar de vrachtwagen dus 521 % te zwaar was, werd overleg gepleegd met een officier van justitie. Zij stelde de boete vast op 550,-. Door de werkgever van de Balense chauffeur werd het boetebedrag met spoed overgemaakt, waarna de Belg het politiebureau mocht verlaten. Hij werd door de politieman via een legale route geleid naar de plek in het centrum van Utrecht waar hij moest lossen.