Gemeente Woerden

30 maart 2006

Restauratieplannen voor uw gemeentelijke monument?

Heeft u plannen om uw monument te renoveren? De gemeente en het cultuurfonds voor monumenten kunnen u hierbij helpen. Bij de gemeente kunt u een subsidie aanvragen voor de restauratiekosten en bij het Cultuurfonds kunt u tegen een laag rentetarief een restauratielening aanvragen.

U kunt voor de renovatie van uw gemeentelijke monument aanspraak maken op een subsidie van de gemeente. De gemeente Woerden geeft subsidies van 50% van de restauratiekosten tot een maximum van 34.000,-.

Via het Cultuurfonds voor Monumenten kunt u tegen een aantrekkelijk rentetarief een restauratielening afsluiten. Het rentepercentage van de restauratielening bij het Cultuurfonds is vastgesteld op 4,5% onder de marktrente met een minimum van 1,5%. De lening wordt op basis van een aflossinghypotheek afgesloten. Voor de leningen geldt een minimum bedrag van 10.000,-, het maximale bedrag is 100.000,-. Het Cultuurfonds houdt met het bepalen van de restauratierekening wel rekening met de gemeentelijke subsidie. Dit jaar is het extra aantrekkelijk om een lening bij het cultuurfonds aan te vragen, omdat inwoners uit de gemeente Woerden in 2006 een voorkeursbehandeling genieten. Dit omdat de gemeente Woerden het cultuurfonds financieel ondersteunt. De kans is dus groot dat dit jaar uw aanvraag wordt gehonoreerd.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de medewerkers monumentenzorg van de gemeente, tel. (0348) 428 381. U kunt ook bij het Cultuurfonds informatie krijgen via tel. 020-5206130, of kijk op http://www.cultuurfonds.nl/.