Gemeente Hardenberg

Maart 2006 - Veel animo voor deelname aan Internetpanel Hardenberg

Veel animo voor deelname aan Internetpanel Hardenberg

Persbericht, 30 maart 2006

Bijna driehonderd inwoners hebben tot nu toe gehoor gegeven aan de oproep van burgemeester Bert Meulman om deel te nemen aan het Internetpanel Hardenberg. Zij hebben de vragenlijst inmiddels ingevuld. Deelname aan de eerste peiling, die op dit moment online staat, is nog mogelijk tot en met 9 april.

3500 inwoners van de gemeente Hardenberg kregen afgelopen weekend een brief in de bus van burgemeester Bert Meulman met de uitnodiging om mee te doen aan het Internetpanel Hardenberg. Na drie dagen blijken driehonderd mensen de vragenlijst Wie meedoet aan het Internetpanel Hardenberg wordt gevraagd in 2006 en 2007 gemiddeld vier keer per jaar via de website van de gemeente een vragenlijst in te vullen. Het aantal van 3500 brieven is noodzakelijk om uiteindelijk een groep van 400 tot 500 deelnemers over te houden. Daarmee geven de uitkomsten een vrijwel representatief beeld van de mening van alle inwoners.

Eerste peiling

Wie een brief van de burgemeester heeft gehad kan met een inlogcode direct meedoen aan de eerste peiling. Daarin staat de leefomgeving van de inwoners centraal. Er wordt gevraagd naar de mening over de kwaliteit van de groenvoorzieningen, de aanwezigheid van speelplekken, parkeermogelijkheden in de buurt, straatverlichting enz. Ook komen staan vragen in de peiling over het buitengebied. Zo wordt onder meer gevraagd in hoeverre men gebruik maakt en tevreden is over de fiets- en wandelmogelijkheden. Verder wordt aan de deelnemers gevraagd hun mening te geven over de informatieverstrekking via de gemeentelijke informatiepagina's in weekblad de Toren en de gemeentelijke website. De eerste peiling kan nog tot en met 9 april worden ingevuld.