Ingezonden persbericht


Microsoft kondigt BizTalk Server 2006 aan

Business Process Management en applicatie-integratie door vele nieuwe mogelijkheden beduidend eenvoudiger

Schiphol-Rijk, 30 maart 2006 - BizTalk Server 2006, de nieuwe versie van Microsofts oplossing voor Business Process Management, is vanaf 1 mei aanstaande beschikbaar. De nieuwe versie kenmerkt zich door tal van verbeteringen en uitbreidingen, die het verbinden van werknemers en handelspartners aan bedrijfsprocessen en informatie verder optimaliseren en vereenvoudigen. Deze release onderstreept Microsofts streven om Business Process Management (BPM) tot een integraal onderdeel van het Windows-platform te maken.

BizTalk Server wordt inmiddels wereldwijd door ruim 6000 klanten gebruikt. Microsoft verwacht dat dit aantal met de introductie van de 2006-versie verder zal toenemen. Pre-releases hiervan worden inmiddels naar volle tevredenheid gebruikt door onder andere de Britse supermarktketen Tesco en het Duitse elektronicaconcern Siemens. Daarnaast ontwikkelen ruim 1100 systeemintegrators en twintig ISV's nieuwe software en oplossingen op basis van BizTalk Server 2006, waaronder wereldwijd opererende integrators zoals HP en Accenture. Ook Nederlandse Microsoft-partners ontplooien tal van activiteiten rond de nieuwe versie, waaronder Capgemini, Covast, Getronics, PinkRoccade, InfoSupport, LogicaCMG, Macaw, Sogeti, Qurius ETX en Unisys.

Automatiseren en optimaliseren
BizTalk Server 2006 bouwt voort op de functionaliteit van de 2004-versie en helpt bedrijven en organisaties om hun kernactiviteiten te stroomlijnen door de onderliggende bedrijfsprocessen te automatiseren en te optimaliseren. Dat een dergelijke aanpak inmiddels geen luxe maar pure noodzaak is, wordt onderstreept door Oliver Sharp, algemeen manager van de Connected Systems Division bij Microsoft. "Het integreren van heterogene applicaties en de automatisering van bedrijfsprocessen is niet langer een aardig speeltje om erbij te hebben, het zijn inmiddels essentiële onderdelen van de bedrijfsvoering. Elk bedrijf is tegenwoordig naarstig op zoek naar mogelijkheden om bedrijfsprocessen te definiëren, te automatiseren en te optimaliseren. Traditionele oplossingen zijn echter voor veel ondernemingen te complex en te duur. BizTalk Server 2006 geeft bedrijven van elke omvang nu een eenvoudige oplossing voor Business Process Management in handen, waarmee ze de efficiency kunnen verbeteren en zo de concurrentiepositie versterken."

Gemakkelijker te implementeren
Omdat BizTalk Server 2006 standaard is voorzien van ruim twintig applicatie- en technologieadapters breekt Microsoft hiermee met de industrienorm. Het doel daarvan is een van de barrières te slechten die een breder gebruik van Business Process Management in de weg staan - de vaak hoge kosten en complexiteit.

De Enterprise en Standard Editions van BizTalk Server 2006 bevatten daarom gratis adapters voor populaire oplossingen van onder andere SAP, Siebel, Peoplesoft, Oracle Database en JD Edwards. De nieuwe versie biedt voorts verbeterde beheermogelijkheden, real-time alerts en een nieuwe Business Activity Monitoring portaal, die onder andere doorlooptijd en resultaten van bedrijfsprocessen inzichtelijk maakt. Dit helpt bedrijven hun investeringen in Business Process Management te optimaliseren voor maximale efficiency. Tevens kan met de nieuwe versie eenvoudig een brug worden geslagen tussen toepassingen en data op bestaande mainframes en AS/400 omgevingen.

De Nederlandse BizTalk User Group (BTUG, http://www.btug.nl) heeft tijdens diverse bijeenkomsten al presentaties gegeven over de mogelijkheden van BizTalk Server 2006. Ook zal tijdens komende briefings van Microsoft TechNet en MSDN ruim aandacht aan BizTalk Server 2006 worden gegeven. Trainingen voor de nieuwe versie zijn al beschikbaar en worden in Nederland verzorgd door InfoSupport.

Voor meer informatie over Microsoft BizTalk Server: http://www.microsoft.com/biztalk.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht