Da Vinci maakt Dalfsen wereldberoemd

Bmg nederland

DALFSEN - Het plaatsje Dalfsen zal binnenkort mondiale faam genieten. Niet omdat de VVV een speciale PR stunt heeft bedacht of omdat er een obscuur wereldrecord wordt gevestigd. Het is in dit pittoreske Overijsselse dorpje waar componist en producer Jan Kisjes het project Music Inspired by Da Vinci tot leven heeft gebracht. Deze produktie zal in meer dan 40 landen worden uitgebracht. Het 14 nummers tellende speciaal gecomponeerde muziekwerk, dat gebaseerd is op de bestseller de Da Vinci Code, is is de muziekwereld ingeslagen als een bom. De eerste TV ploegen uit Japan en Amerikaase journalisten hebben zich al gemeld in Kisjes studio Hof van Heden te Dalfsen. Muziekgigant SONY BMG heeft een speciaal marketing team in New York vrijgemaakt om het project wereldwijd te begeleiden.

Dit hebben we echt nog nooit meegemaakt, vertelt Robby Langendorff, hoofd van de lokale muziekafdeling van SONY BMG. We wisten wel dat we iets speciaals in handen hebben maar we worden letterlijk plat gebeld. Labels in de gehele wereld vechten om dit project uit te brengen. Alle grote landen doen mee zoals Japan , Duitsland, Amerika en Engeland.

De nummers, uitgevoerd in het Engels, Frans en Latijn, werden opgenomen in Kisjes eigen studio Hof van Heden te Dalfsen en in de Gravity Studios in Glasgow. De CD Music Inspired By Da Vinci neemt een aantal beroemde thema s van Da Vinci als uitgangspunt. Het meest belangrijke daarvan is het negeren van de vrouwelijke invloed en aanwezigheid door moderne religie gedurende de laatste 2000 jaar. Da Vinci verwijst hiernaar in tenminste twee van zijn wereldberoemde stukken: het raadselachtige portret van Mona Lisa en zijn meesterwerk Het Laatste Avondmaal. Music Inspired by Da Vinci is in zijn geheel een ode aan de vrouw als bron van het leven..