Politie Zuid-Holland-Zuid

30/3 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 30-03-2006 o persberichten district II

IN OVERTREDING
GORINCHEM De politie heeft op woensdagmiddag 29 maart een 44-jarige man uit Gorinchem aangehouden op de Spijksedijk. De politie zag de man uit de laadruimte van zijn bestelauto goederen halen en die vervolgens in de berm verdwijnen. De man werd daarop aangesproken. Hij werd ook om zijn id-bewijs gevraagd. Deze kon hij niet overhandigen waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau verklaarde hij huishoudelijk afval te hebben gedumpt. Hij werd daarna in vrijheid gesteld en kreeg een boete van 130 euro.

TEVEEL GEDRONKEN
SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 29 maart op donderdag 30 maart een 40-jarige man uit Zevenbergen aangehouden. Hij reed op de A15 ter hoogte van Sliedrecht/ afslag Wijngaarden. De bestuurder viel de politie op door zijn rijgedrag. Daarop werd de man gecontroleerd en moest hij blazen. Hij bleek teveel gedronken te hebben; 930 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

DRANK OORZAAK VAN AANRIJDING
MEERKERK De politie heeft woensdagavond 29 maart een 36-jarige man uit De Meern aangehouden op de A27 ter hoogte van Meerkerk. De man reed in de richting van Utrecht. Hij wilde inhalen maar raakte bij het sturen naar rechts de achterzijde van de auto die voor hem reed. Vervolgens raakte de 36-jarige in een slip en botste tegen de vangrail. De auto die de bestuurder raakte, raakte ook in een slip. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel raakten beiden autos beschadigd. De politie werd gebeld en kwam ter plaatse. Na een blaastest bleek dat de 36-jarige bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij blies 905 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur.