Politie Zuid-Holland-Zuid

30/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 30-03-2006 o persberichen district I

VERDACHT VAN CHANTAGE
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 29 maart een 24-jarige man en een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van chantage/afdreiging.
Een 39-jarige Dordtenaar zou onder bedreiging van de 24-jarige zes gsm-abonnementen hebben moeten afsluiten en de mobiele telefoons hebben moeten afstaan. Ook zou de 39-jarige een breedbeeldtelevisie hebben moeten kopen op krediet en de tv vervolgens aan de verdachte hebben moeten geven. Het gevolg was dat het slachtoffer met diverse rekeningen kwam te zitten.
De 31-jarige zou hetzelfde hebben gedaan bij een 19-jarige vrouw uit Dordrecht. Ook zij zou onder bedreiging 6 gsm-abonnementen hebben moeten afsluiten waarna de telefoons moesten worden ingeleverd bij de 31-jarige. De 19-jarige heeft ook te kampen met torenhoge rekeningen. Beide slachtoffers deden in 2005 aangifte. Vervolgens is de politie een onderzoek gestart wat nu heeft geresulteerd in de aanhouding van de twee verdachten. Ze zijn in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN BEDREIGING
HEERJANSDAM De politie heeft op woensdagmiddag 29 maart een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-schoonvader (64) eind 2005. De man meldde zich op het politiebureau aan de Nassauweg. Hij zou de ex-schoonvader via de telefoon en sms hebben bedreigd. De relatie met zijn ex-vriendin (35) uit Heerjansdam zou volgende de verdachte mede door haar ouders zijn stukgelopen. De verdachte is na verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op dinsdag 28 maart een 37-jarige man uit Dordrecht en op woensdag 29 maart een 33-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling van een 37-jarige vrouw uit Dordt. De mishandeling vond plaats in de nacht van 20 op 21 januari j.l. Alledrie waren ze na het uitgaan in een huis aan de Potgieterstraat beland. Daar veranderde de sfeer en zou de 37-jarige vrouw meerdere keren zijn geslagen en geschopt door de twee verdachten. Volgens de verdachten zou de 37-jarige ook hebben geslagen en huisraad hebben vernield in de woning. De politie onderzoekt de zaak en heeft de twee ingesloten.

HELING
DORDRECHT Een 50-jarige veelpleger uit Dordrecht is woensdagmiddag 29 maart gesnapt op een gestolen fiets. De politie zag de man op een nieuwe damesfiets rijden op de Spuiboulevard. De politie controleerde de tweewieler om te bezien of deze was gestolen. Dit bleek te kloppen. De fiets bleek in februari te zijn gestolen vanaf de Sleedoornhof in Papendrecht. Daarop werd de veelpleger aangehouden. Hij verklaarde tijdens het verhoor de fiets van een ander gekocht te hebben. De rechtmatige eigenaresse van de fiets is in kennis gesteld en kan binnenkort haar fiets weer ophalen. De verdachte is in verzekering gesteld.

GESCHOTEN (vervolgbericht 28 maart 2006)
DORDRECHT De politie heeft in het onderzoek naar een schietincident een verdachte aangehouden. De aanhouding vond plaats op woensdagmiddag 28 maart 2006 in Tilburg. Het gaat om een 32-jarige man uit Tilburg. Het schietincident vond plaats op maandagavond 27 maart 2006 in een flat op de W.H. Vliegenstraat in Dordrecht. Een 52-jarige man uit Dordrecht meldde de politie dat iemand op hem geschoten zou hebben die bij de deur van de flat stond. De 52-jarige vluchtte de flat uit en sprong van het balkon. Hij liep hierbij een gebroken enkel op. De oorzaak van het schietincident is bij de politie nog niet duidelijk en daarom nog onderwerp van onderzoek.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT De politie zoekt getuigen van een incident dat gebeurde in de buurt van de Kapitein Horsmanflat in Zwijndrecht. Een 39-jarige vrouw uit Zwijndrecht liep op maandagavond 28 maart 2006 rond 22.00 uur op een voetpad tussen de 1e en 2e flat. De vrouw vertelde de politie dat er twee mannen aankwamen die haar lastigvielen en betastten. Op het moment dat er vanaf het bruggetje tussen de flats een man aankwam die zijn hond uitliet, vluchtten de verdachten weg in de richting van de Surinamestraat. Rechercheurs spraken met de vrouw uitgebreid op 29 maart 2006 over het incident. De politie zoekt nu de man die zijn hond uitliet en/of andere getuigen die iets zagen of weten van het incident. Zij kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BETRAPT
DORDRECHT Op woensdag 29 maart tussen 14.15 en 16.15 uur is ingebroken in een woning aan de Vriesestraat. De zoon van de bewoonster kwam rond 16.15 uur thuis en betrapte twee inbrekers. De zoon ging de inbrekers achterna het huis uit. Er was een korte achtervolging maar de jongen raakte de twee dieven kwijt. Het huis bleek geheel doorzocht. Er is geld gestolen en ook waardevolle papieren en sieraden. De bewoonster (51) heeft aangifte gedaan. De politie bekijkt de zaak.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 29 maart een 30-jarige man uit s Gravendeel aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De politie kreeg een melding van voorbijgangers die het gegil van een vrouw hoorden. Ook zou er zijn gehoord dat er werd geslagen. Dit werd gehoord op de kruising Van Doesburg-erf/Stadspolderring in Dordrecht. Een getuige ging op het geluid af en kwam zodoende op het Van Doesburg-erf. Deze getuige leidde de politie er ook heen waarop er een vermoeden ontstond waar het een en ander zich afspeelde. Bij een galerijwoning werd aangebeld waarop de 30-jarige opendeed. Binnen trof de politie een gewonde vrouw aan. Een ruzie tussen de twee zou mogelijk zijn geëscaleerd. De vrouw had verwondingen in haar gezicht. Daarop werd de 30-jarige aangehouden. Hij is ingesloten.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van donderdag 30 maart een 28-jarige man uit Breda aangehouden op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Hij wordt er van verdacht te zijn doorgereden na een aanrijding vlak voor de Moerdijkbrug in de richting van Rotterdam. De verdachte reed op de middelste rijstrook en zou bij het inhalen naar links tegen een auto aan hebben gereden. De 28-jarige bestuurder zou toen direct terug gegaan zijn naar de middelste rijstrook en zijn snelheid hebben verhoogd. De inzittenden van de auto die werd geraakt twee mannen van 42 jaar uit Tilburg - noteerden direct het kenteken en gingen achter de auto aan. Ze seinden naar de bestuurder om te stoppen bij een benzinestation voor schadeafhandeling maar de 28-jarige ging ervandoor. De politie werd daarop gebeld die de bestuurder bij Hendrik-Ido-Ambacht wist te stoppen. Hij werd aangehouden en na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.