Politie Zuid-Holland-Zuid

30/3 Hoeksche Waard

, 30-03-2006 o persberichten district III

KLEDINGKAST VERLOREN
HEINENOORD Op de A29 bij Heinenoord is op woensdagmiddag 29 maart een deel van een lading van een aanhangwagen afgevallen. De 62-jarige bestuurder uit Goes vervoerde met de aanhanger vier kledingkasten. Deze waren niet goed vastgezet. Het gevolg was dat er een kast afwaaide en op de autosnelweg terecht kwam. Gelukkig raakte er niemand gewond en werd er niets geraakt. De tunnel werd kort afgesloten om de rommel op te ruimen. De 62-jarige bestuurder is gehoord. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

EXPLOSIEVEN ONSCHADELIJK GEMAAKT
s GRAVENDEEL In een weiland aan de Boomdijk zijn woensdagmorgen 29 maart twee explosieven onschadelijk gemaakt. Het ging om een Duitse landmijn en een Britse brisantgranaat. Het oorlogstuig werd bij elkaar gelegd en door het Explosieven Opruimingscommando (EOC) tot ontploffing gebracht.
Een 59-jarige bewoner trok op dinsdagochtend 28 maart bij de politie aan de bel toen hij tijdens zaaiwerkzaamheden op het land vermoedelijk een landmijn vond. Verderop zou volgens de boer ook nog iets van een explosief liggen. Deze was door een metaaldetectorhobbyist half opgegraven. De politie nam een kijkje en schakelde een bomverkenner in die vervolgens een beroep deed op het EOC.

JONGEN GEWOND NA WEELY
KLAASWAAL Een 17-jarige jongen uit Klaaswaal is woensdagmiddag 29 maart gewond geraakt na stunten met zijn scooter. De jongen maakte op de Voorstraat een zogenaamde Weely (rijden op alleen het achterwiel). Dit ging ongeveer 20 meter goed maar nadat hij weer op twee wielen reed, raakte hij in onbalans, reed een voetganger aan een 15-jarig meisje uit Piershil - en kwam zelf ten val. Het meisje viel wel maar raakte niet gewond. De scooterbestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij een nachtje moest blijven. Dit in verband met een mogelijke hersenschudding en een beknelde oogzenuw. De scooter raakte total-loss.