1e persbericht van donderdag 30 maart 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 30-03-2006

Zuidoost Brabant: Politie houdt verdachte van diverse oplichtingen aan

In zijn woning in Deurne is dinsdag rond 7.30 uur een man van 33 jaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diverse oplichtingen gepleegd tussen februari 2004 en januari van dit jaar. Het merendeel van de zaken vond plaats in Zuidoost Brabant maar ook in Limburg en Brabant Noord vonden vergelijkbare oplichtingen plaats.

De man bezocht bedrijven en bood dan beton- of triplexplaten te koop aan. Hij had de platen niet bij zich en liet een mobiel telefoonnummer achter. Als mensen de platen wilden kopen sprak hij met hen op een bepaald adres af zodat hij mee kon rijden. Samen met de potentiële koper reden ze dan naar een ander adres, waar de man een sleutel op moest halen om bij de platen te kunnen. Hij vertelde dan in een aantal gevallen het verhaal dat de platen van een weduwe waren die de sleutel van de loods pas mee zou geven als het afgesproken bedrag vooraf werd betaald. In de meeste gevallen gaven de benadeelden de man geld. Hij liep vervolgens een brandgang in om de zogenaamde sleutel te halen en kwam niet meer terug. Van de man ontbrak vervolgens elk spoor. De adressen die hij op had gegeven hadden geen enkel aanknopingspunt met de man. De oplichtingen vonden onder meer plaats in Oirschot, Aarle Rixtel, Gemert, Asten, Son, Horst, Ysselstein en Boxmeer. In Budel werd in januari een poging gedaan. De potentiële koper weigerde echter een voorschot te betalen waarop de man op dezelfde manier verdween.

De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Politie houdt man in verduisterde auto aan

Op de Trompstraat heeft de politie donderdag om 2.10 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij lag te slapen in een auto die hij vorige week vrijdag bij zijn moeder had meegenomen. Moeder had aangifte van verduistering gedaan. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs van snelheidsovertreder in

De politie heeft donderdag om 2.30 uur het rijbewijs van een 54-jarige automobilist uit Boxtel ingenomen. De man reed met een snelheid van 158 km/u over de A2, terwijl daar 100 gereden mag worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie houdt drugsdealer aan

Woensdagavond om 18.10 uur heeft de politie in zijn woning aan de Beverstraat een 41-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt verdacht van de handel in harddrugs. Hij zou vanuit zijn woning de drugs aan gebruikers verkocht hebben. Er waren al enige tijd vanuit de buurt meldingen van overlast van gebruikers. In de woning werden geen drugs gevonden, wel allerlei voorwerpen om drugs te gebruiken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Politie houdt bromfietser met wapens aan

Woensdag om 21.45 uur heeft de politie op de Otterweg een 24-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. Politiemensen zagen de man een jointje draaien. Bij controle bleek dat hij een klein zakje hennep en een klein zakje wit poeder bij zich had. Onder de buddyseat van zijn bromfiets lagen een boksbeugel en een ploertendoder. Drugs en wapens zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Inbraak in bedrijf

Woensdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. Er is een raam opengebroken. Uit het bedrijf verdwenen een laptop en een flatscreen.

Veldhoven: Politie onderzoekt overval op winkel

Donderdagmorgen even voor 7.00 uur hebben twee personen een overval gepleegd op een winkel aan Mira. Een medewerkster maakte rond 7.00 uur de winkel open en ging naar binnen. In de winkel trof zij twee gemaskerde personen. Deze dwongen haar met een vuistvuurwapen geld af te geven. De medewerkster moest de kluis openen waarna de overvallers geld wegnamen. Daarmee verdwenen ze. Het is niet bekend hoe groot de buit is. De politie doet onderzoek.