AutoRai

Subaru viert productie van miljoenste Forester AWD

(3/30/2006)
In Subaruâs Gunma Yajima fabriek in Japan werd onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt in de historie van Fuji Heavy Industries Ltd. als automobielfabrikant:de 1.000.000ste Forester AWD liep van de band! De Subaru Forester AWD was van meet af aan een doorslaand succes. Niet alleen als auto, maar vooral ook als concept. Het miljoen werd vol gemaakt na een productie-periode van 9 jaar en drie maanden; een succes dat zonder meer toegeschreven kan worden aan Subaruâs geslaagde combinatie van de bijzondere eigenschappen van een Sports Utility Vehicle en een stationwagon. Daarmee was de zogeheten âcrossoverâ geboren, een concept dat tot op de dag van vandaag veel navolging vindt.

De Forester AWD biedt mede dankzij de voordelen van Subaruâs Symmetrical All Wheel Drive-techniek het beste van twee werelden en onderscheidt zich daarbij ook nog eens door uitzonderlijk sportieve prestaties. Hetgeen nog voor de marktintroductie begin 1997 werd onderstreept door het realiseren van een nieuw wereldsnelheidsrecord: 180.082 km/h tijdens een door de FIA en ACCUS gecertificeerde 24-uurs Challenge in oktober 1996 op de Indianapolis Motor Speedway.

Aan de zegetocht van de Subaru Forester AWD lijkt geen einde te komen. Ook de huidige, tweede generatie grossiert wereldwijd in onderscheidingen bij met name grootschalige (consumenten)onderzoeken naar tevredenheid over kwaliteit en betrouwbaarheid zowel als bij veiligheidstests en verkiezingen voor de beste trekauto.

De wereldwijde verkopen van de Subaru Forester zijn in 2005 gestegen tot 119.743, een toename met 6,2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Ruim 83 procent van de Forester-productie wordt op exportmarkten verkocht. Ook in Nederland is de Forester AWD sinds zijn introductie een absoluut succesmodel in het Subaru-gamma.

BedrijfsautoRAI.nl