Hoya vision care europe

Uitbreiding van Hoya Vision Care in Zuid-Afrika

UITHOORN, Nederland, March 30 /PRNewswire/ --
De Vision Care Division van Hoya Corporation, een van de belangrijkste spelers op de wereldmarkt voor brillenglazen, maakt vandaag bekend dat zij een overeenkomst heeft getekend voor een aandeel in Hill Optics (Pty), toonaangevend producent en distributeur van brillenglazen in Zuid-Afrika.

Hill Optics, dat in 1984 opgericht werd door de heer Clifford Sher, ontwikkelde zich snel tot een van de grootste leveranciers van brillenglazen in Zuid-Afrika. In 1997 gingen Hoya en Hill Optics reeds een exclusieve distributieovereenkomst aan. Bij Hill Optics werken 250 mensen in drie vestigingen: Johannesburg, Durban en Kaapstad.

Na afronding van de juridische procedure zal de Vision Care Divisie van Hoya Corporation een aandeel van 51 procent in Hill Optics (Pty) Ltd verkrijgen. Vanaf 2 april 2006 zal de firma starten als Hoya Hill Optics South Africa (Pty) Ltd. Het huidige management van Hill Optics blijft ongewijzigd.

Hoya kan door de overeenkomst met Hill Optics haar verkopen van hoogwaardige produkten in Zuid-Afrika vergroten. Gerald W. Bottero, President en CEO van Hoya Vision Care, "Wij zijn enthousiast over de toekomst van Hoya in Zuid-Afrika en we verwachten een hogere omzet van multifokale glazen ten gevolge van stijgende inkomens en gunstige demografische ontwikkelingen".

Hoya Corporation is een wereldleider op het gebied van informatie technologie, optiek en medische apparatuur. In 2005 realiseerde Hoya een omzet van meer dan 308 miljard Yen met circa 24 duizend werknemers in 28 landen. Hoya werd in 1941 opgericht en heeft een notering op de beurs van Tokyo.