Saxion Hogescholen
BR>

do 30 maart 2006

Ondernemersnetwerk Young Business Professionals van start

Ondernemerschap binnen Saxion Hogescholen krijgt een plaats via de Young Business Professionals.

De Provincie Overijssel en Saxion Hogescholen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over het feit dat de regio op termijn te weinig (jonge) ondernemers telt. Ondernemerschap is van cruciaal belang voor de toekomstige economische en maatschappelijke ontwikkeling; in casu onze welvaart. Het levert namelijk een grote bijdrage aan de (productiviteits)groei en de innovatiekracht en daarmee aan de concurrentiekracht van de economie. Gemiddeld levert elke onderneming op termijn acht arbeidsplaatsen op.

Om het ondernemerschap te stimuleren heeft Saxion Hogescholen samen met (afgestudeerde) studenten die tijdens hun studie reeds een eigen onderneming zijn gestart, een eigen ondernemersnetwerk opgericht, genaamd: Young Business Professionals. Het netwerk wordt gefaciliteerd door de onderwijsinstelling. Dit krijgt vorm door het aanbieden van thema's op gebied van kennis van het ondernemerschap, advies, coaching, ruimtegebruik en financiële middelen.

De oprichting van het netwerk voor student-ondernemers heeft ook betrekking op het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Jonge (student)ondernemers worden opgenomen in bestaande ondernemersnetwerken. Op deze manier worden de banden met bestaand ondernemerschap binnen de regio verstevigd, met als uiteindelijk doel: het leren van elkaar.

Op 29 maart 2006 gaat het student-ondernemersnetwerk officieel van start op de locatie van Tabois Business Facilities in Almelo.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------