Ingezonden persbericht


Persbericht

30 maart 2006

SCC verzorgt universiteitsbrede inkoop van computers aan de Universiteit Utrecht

~ Universiteit Utrecht in zee met SCC voor de levering van desktops en notebooks ~

SCC, internationale leverancier van ICT-diensten en -oplossingen, heeft het contract gewonnen voor de levering van de hardware en services voor de standaard ICT-werkplekken aan de Universiteit Utrecht (UU). Binnen de raamovereenkomst levert SCC de komende jaren circa 9.000 machines aan de UU en verzorgt SCC de bijbehorende ondersteuning.

De Universiteit Utrecht is met ruim 26.000 studenten en 8.000 medewerkers de grootste universiteit van Nederland. Tot nu toe kocht elk van de zeven faculteiten zelfstandig pc's en notebooks in. De uitbesteding van de selectie en levering van hardware en services draagt bij aan de door de UU gewenste standaardisering en biedt ook de gelegenheid het inkoopproces efficiënter in te richten.

Na een uitgebreid selectietraject waaraan vijf aanbieders deelnamen, koos de UU voor SCC vanwege de merkonafhankelijkheid en de service- en onderhoudscapaciteiten. Bovendien gaat SCC een koppeling maken tussen de inkoopportaal van SCC en het SAP-systeem van de universiteit, om het administratieve proces te automatiseren.

"Door de decentrale inkoop wordt er op veel plaatsen binnen de UU nagedacht over de specificaties van hardware en de inkoop ervan. Voor een standaard product als pc's moet je een standaard inkoopoplossing kiezen", aldus John Middelberg, projectleider en directeur bedrijfsvoering van de subfaculteit wijsbegeerte. "Door de standaardisatieslag die we nu maken kunnen de ICT-teams hun tijd veel waardevoller inzetten, omdat ze zich niet meer bezig hoeven te houden met diverse onderhandelingstrajecten en machinespecificaties. Ook verwachten wij aanzienlijke efficiencywinst te bereiken doordat SCC het inkooptraject administratief volledig kan automatiseren."

De raamovereenkomst heeft een looptijd van drie jaar met de optie van verlenging en omvat de selectie, levering en ondersteuning van alle standaard pc's, laptops en thin clients, waarbij na ieder jaar geëvalueerd wordt welke typen machines het best aansluiten op de behoeften op dat moment. De individuele faculteiten kunnen binnen de centrale overeenkomst een passende keuze maken uit het aanbod, waarbij de serviceniveaus gegarandeerd zijn.

(334 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SCC
SCC is een belangrijke internationale leverancier van ICT-diensten en -oplossingen die leiden tot kostenbesparingen en prestatieverbeteringen gericht op de Europese overheid en het bedrijfsleven. Via een netwerk van eigen vestigingen en business partners voert het bedrijf nationale en internationale projecten uit in meer dan zestig landen. Tot het SCC-klantenbestand behoren onder meer ABN AMRO bank, AON, British Airways, CSC, Danone, France Telecom, ING Group, Leaseplan, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Justitie, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Peugeot, Sodexho en TU Eindhoven. SCC maakt deel uit van SCH (Specialist Computer Holding), de grootste niet-beursgenoteerde technologiegroep van Europa met meer dan 6.000 werknemers en een omzet van 3 miljard euro. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.nl.scc.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien bij LEWIS PR. Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: Mariekev@lewispr.com

Voor verdere informatie over SCC kunt u contact opnemen met Rutger van Walbeek bij SCC. Tel: +31 (0)172 634 477
E-mail: rwalbeek@nl.scc.com