Ingezonden persbericht


Persbericht

Slecht beheer ongestructureerde content brengt compliance initiatieven in gevaar

FileNet presenteert onderzoek naar Europese compliance strategieën

Amstelveen, 30 maart 2006 - - FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), marktleider op het gebied van Enterprise Content en Business Process Management-oplossingen, presenteert de resultaten van een onderzoek naar compliance strategieën binnen Europese organisaties. Respondenten zijn Chief Information Officers (CIO's) en IT-directeuren van onder andere productie-, olie- en gasbedrijven en organisaties in de verzekerings-, telecom- en financiële dienstverleningbranche. Hoewel bijna 80 procent van de respondenten het belangrijk vindt content te kunnen archiveren, achterhalen en raadplegen als onderdeel van hun compliance-strategie, is 36 procent hier niet toe in staat.

Het beheer van ongestructureerde content baart de ondervraagden de meeste zorgen. De meerderheid kan e-mail, voice- of instant berichten niet opslaan, terugvinden of raadplegen. Opvallend, want 58 procent zegt dat een e-mailbericht soms het enige record met relevante bedrijfskritische informatie is waarover zij beschikken.

Uit het onderzoek blijkt dat organisaties e-mails snel moeten kunnen terugvinden om contractuele bepalingen (58 procent), het aan een klant gegeven advies (37 procent) of specifiek communicatieverkeer van medewerkers bij een bepaalde gebeurtenis of geschil (35 procent) te kunnen achterhalen. Veel respondenten zeggen hierin te worden belemmerd, omdat het oorspronkelijke onderwerp van een e-mailstroom niet overeenstemt met het uiteindelijke onderwerp (52 procent), de vereiste informatie in een bijlage staat in plaats van in het e-mail bericht zelf (47 procent) of e-mails niet consistent zijn opgeslagen (42 procent).

Fysieke documenten

Het beheer van fysieke documenten is in veel bedrijven eveneens problematisch. 71 procent van de ondervraagden meent dat het opzoeken en terugvinden van informatie te lang duurt, hetgeen ten koste gaat van de productiviteit.

Meerdere content repositories

Hoewel verschillende wet- en regelgeving organisaties verplichten hun documenten voor audit doeleinden te bewaren of de manier waarop documenten als onderdeel van een bedrijfsproces worden gebruikt te monitoren, geeft 61 procent van de ondervraagde organisaties aan niet te kunnen voldoen aan die compliance-eisen wanneer documenten in meerdere repositories zijn opgeslagen.

Derk-Jan Brand, Country Manager Benelux bij FileNet stelt: "Dit onderzoek laat zien dat veel Europese organisaties hun content management strategieën grondig moeten herzien. Niet alleen om te garanderen en aan te tonen dat ze (blijven) voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook om hun productiviteit te verhogen. Het is essentieel dat organisaties oplossingen implementeren waarmee zij gestructureerde én niet-gestructureerde content binnen meerdere content repositories kunnen opzoeken en terugvinden en waarmee ze die content in samenhang met de specifieke bedrijfsprocessen kunnen bekijken."

Over het onderzoek

Het onderzoek - uitgevoerd door het Engelse IT-marketing consultancybureau Vanson Bourne (www.vansonbourne.com) - werd eind 2005 gehouden in de Benelux, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië.

FileNet BV - Bouwerij 34-36, 1185 XX Amstelveen

Tel.: 020 543 1345, fax: 020 543 1363, internet: www.filenet.com

Over FileNet BV

FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) ondersteunt met haar Enterprise Content Management (ECM) oplossingen organisaties bij het nemen van snellere en betere beslissingen door essentiële bedrijfscontent en -processen te beheren, te automatiseren en te stroomlijnen. Organisaties kunnen hierdoor concurrentievoordeel behalen én behouden en beschikken tevens over de connectiviteit die vereist is voor een optimaal bedrijfskritisch besluitvormingsproces. De uitgebreide mogelijkheden van de FileNet-producten zijn te integreren met bestaande informatiesystemen en bieden rendabele oplossingen om alledaagse business problemen aan te pakken. Sinds de oprichting van FileNet in 1982 hebben meer dan 4.000 organisaties, waaronder ruim driekwart van de Fortune 100-bedrijven, FileNet-oplossingen ingezet om 'mission critical' content en processen optimaal te beheren. Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. De organisatie levert haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen via de eigen wereldwijde sales-, service- en supportorganisaties en tevens via het FileNet ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.


---

Voor redactionele informatie, het volledige onderzoeksrapport of interviewmogelijkheden met Derk-Jan Brand ten aanzien van dit onderzoek:

Influx PR - Margienke Smit of Gerline van Wijnen

Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: margienke/gerline@influx-pr.com

(Ref: 0606)