Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland mikt op goede afsluiting seizoen

Shanghai, 30 maart 2006

Nu het eerste A1 Grand Prix seizoen ten einde komt, met de laatste ronde op het Shanghai International circuit, mikt A1 Team Nederland erop hun seizoen af te sluiten met een goed resultaat in China.

Op het overweldigende circuit van Shanghai strijdt het team om vierde plaats in de Series, de kans om als derde te eindigen is theoretisch nog aanwezig. Voor A1 Team Nederland coureur Jos Verstappen is dit weer een nieuw circuit, maar dat geldt voor vrijwel alle rijders daar het super geavanceerde circuit slechts twee jaar geleden geopend werd.

Jos Verstappen; "Dit is een erg mooi circuit en de perfecte plaats voor de seizoensfinale. We hopen natuurlijk dat we hier een goed resultaat behalen en het seizoen op een goede manier kunnen afsluiten".

De bijnaam 'cloggies' voor A1 Team Nederland kan dit weekend letterlijk worden genomen, de monteurs dragen allemaal fel oranje 'A1 Team Nederland' klompen die een typisch geluid produceren op de paddock.

Het Shanghai International circuit ligt in het Jiading district van Shanghai, ongeveer 30 km ten noordwesten van het centrum. Ultra modern, met genoeg ruimte om in te halen en plaatsen die perfect zicht bieden voor 200.000 toeschouwers, ondersteund door extreem goede faciliteiten voor de teams en coureurs, mag het geen wonder heten dat dit circuit zo'n impact gemaakt heeft. De baan heeft een lengte van 5,451 km, waarmee dit het langste circuit is van het seizoen. De baan, ontworpen door Herrman Tilke, heeft zeven rechterbochten en zeven linkerbochten en een recht stuk achter op het circuit, waar de auto's snelheden kunnen halen in de buurt van de 300 km/u. Van boven gezien is de lay out van de baan gelijk aan het Chinese teken 'Shang' dat boven betekent en verbonden is met Shanghai zelf. Het belangrijkste kenmerk van het circuit is de hoofdtribune, die geflankeerd wordt door twee bruggen boven het rechte stuk. In een daarvan is het ultra moderne perscentrum gehuisvest, dat een fantastisch uitzicht biedt over vrijwel de hele baan en de pitstraat. De team hospitality ruimtes zijn gebouwd op palen in een meertje en zijn een kopie van de watertuinen in Shanghai's Yu-yuan tuinen.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com