Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 maart 2006

Fietser raakt gewond

Hengelo

Woensdagmiddag 29 maart vond omstreeks 15.30 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en fiets op de kruising Sloetsweg/Deurningerstraat in Hengelo (rotonde). Zowel de auto als de fiets naderden de kruising vanaf de Sloetsweg. De bestuurder van de auto, een 30 jarige Hengeloër, wilde rechtsaf de Deurningerstraat inslaan. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 19 jarige Hengelose, die op de fiets zat en op de rotonde rechtdoor wilde rijden. De 19 jarige vrouw raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-039622)

Dronken automobilist aangehouden

Losser

De politie hield donderdag 30 maart omstreeks 01.30 uur op de Lutterstraat in Losser een 41 jarige automobilist uit Losser aan nadat bij controle bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,98 promille. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en maakt proces-verbaal op. (06-039787)

Snelkraak in kledingzaak

Hengelo

Vrijdag 30 maart meldde een getuige omstreeks 02.20 uur dat werd ingebroken in een winkel aan de Wemenstraat in Hengelo. De getuige had een klap gehoord en vervolgens gezien dat iemand goederen uit de winkel in een auto laadde. Hij reageerde heel alert en belde meteen de politie. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar de daders nog aanwezig bleken te zijn. Zij gingen er na het zien van de politie in twee auto's vandoor. De politieagenten gingen achter de auto's aan maar de daders wisten te ontkomen. Een van de auto's is nog diezelfde nacht in Bornerbroek aangetroffen. De auto blijkt gestolen te zijn en zal op sporen onderzocht worden. In de auto werd een deel van de buit gevonden. Uit de winkel is kleding gestolen. Hoeveel kleding uit de winkel is weggenomen, is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. (06-039795)

Aanhouding na achtervolging

De Lutte

Vrijdag 30 maart omstreeks 04.00 uur werd door een medewerker van de Koninklijke Marechaussee gemeld dat hij achter verdachten aanzat. De medewerker had bij de grensovergang De Lutte gestaan toen vanuit Duitsland een auto naderde. Hij was er met de motor achteraan gereden teneinde de twee inzittenden te controleren. Die negeerden echter het stopteken en gingen er met hoge snelheid vandoor. De medewerker had de auto gevolgd tot in Lonneker. Op de A1 had de bestuurder van de auto met een enorme snelheid gereden en had hierbij de verkeersveiligheid ernstig in gevaar gebracht. Ook had de bestuurder geprobeerd de motorrijder van de weg te rijden. Op het moment dat de motorrijder links naast de auto reed, had de bestuurder van de auto plotseling naar links uitgeweken. Ook had de automobilist op een gegeven moment vol op de rem gestaan op het moment dat de motorrijder achter hem reed. Gelukkig kon de motorrijder de auto ontwijken. In Lonneker zetten de verdachten de auto aan de kant, stapten uit de auto en renden weg.

Na de melding kwamen politieagenten de medewerker van de Koninklijke Marechaussee te hulp. Een politiehond pakte op een gegeven moment een spoor op en leidde zijn baas naar een van de verdachten zodat die aangehouden kon worden. Het gaat hierbij om een 19 jarige man uit het Duitse Holtnighausen. Onduidelijk is nog of hij de auto heeft bestuurd. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Van de tweede dader ontbreekt nog elk spoor. De auto is afgesleept en zal op sporen onderzocht worden. Op de auto bleken valse kentekenplaten te zitten. De politie onderzoekt de zaak. De medewerker van de Koninklijke Marechausse, een 25 jarige Enschedeër, deed aangifte van poging tot doodslag. (06-039796)

Politie ontmantelt hennepkwekerij

Hengelo

De politie trof in een leeg bedrijfspand aan de Tuindorpstraat in Hengelo een hennepplantage aan met 1202 planten. In het pand werden vier personen aangetroffen. De politie hield hen aan, twee Hengeloërs van 37 en 29 jaar, een 67 jarige man uit Nijverdal en een 37 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de 37 jarige Hengeloër eigenaar van de plantage is en dat de andere drie verdachten als knippers werkzaam waren. Tegen de vier wordt proces-verbaal opgemaakt. Drie van de vier verdachten zijn na verhoor heengezonden. De 37 jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats, die overigens in eerste instantie een valse naam en geboortedatum opgaf, bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij is aan de vreemdelingendienst overgedragen. De hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. (06-039395)

Politie houdt automobilist aan

Enschede

Bij een controle aan de Oldenzaalsestraat in Enschede hield de politie vrijdag 30 maart omstreeks 01.15 uur een 47 jarige automobilist uit Enschede aan. Een blaastest had namelijk uitgewezen dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,8 promille. De 47 jarige man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en ook bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-039783)

Hennepkwekerij geruimd

Enschede

Woensdagmorgen 29 maart omstreeks 11.30 uur trof de politie in een woning aan de Mooienhof in Enschede een hennepplantage aan met 300 oogstrijpe planten. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage. Tegen deze persoon zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-039403)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --