Persberichten district Binnensticht, 12.20 uur

Utrecht, 30-03-2006

Aanrijding met letsel

ZEIST Op de Krakelingweg is woensdagmiddag een 37-jarige automobiliste uit Huis ter Heide tegen een boom gereden. In verband met nekklachten is de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie kreeg omstreeks 15.20 een melding van de aanrijding. Volgens de vrouw week ze iets uit omdat haar een auto tegemoet kwam. Daarbij raakte ze de boom met naar eigen zeggen een snelheid van 40 kilometer per uur. Een 17-jarige inzittende bleef ongedeerd.

Hennepplantage ontmanteld

ZEIST De politie heeft woensdag in een woning aan de Crosestein een hennepplantage aangetroffen en ontmanteld. De 50-jarige bewoonster is aangehouden.

De politie belde omstreeks 13.00 uur aan bij de woning na een anonieme tip. De bewoonster bekende dat op zolder een kwekerij was. Agenten troffen 50 oogstrijpe planten aan en 238 planten die al waren geknipt. Ook werd een ton met hennep gevonden enbleek sprake te zijn van diefstal van stroom.

De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsster geslagen door snorfietsster

MAARTENSDIJK Een 14-jarig meisje uit Den Dolder heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling door een haar onbekend meisje.

Het slachtoffer fietste woensdagmiddag omstreeks 14.10 uur op de Dorpsweg in Maartensdijk met wat vrienden. Toen een snorfietsster haar wat erg krap inhaalde, zei ze er iets van. Daarop stopte het meisje op de scooter, begon te schelden en sloeg het 14-jarige meisje in het gezicht. Beide meisjes vervolgden daarop hun weg.

De bestuurster van de scooter is 16 of 17 jaar oud, ongeveer 1.65 meter lang en heeft een normaal postuur. Ze draagt blond haar tot net over de schouders. Ze droeg donkere handschoenen en geen helm.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900 - 88 44.

Verkeerscontroles

DE BILT/HOLLANDSCHE RADING De politie heeft woensdagmiddag verkeerscontroles gehouden in De Bilt (van 13.00 tot 14.00 uur) en Hollandsche Rading (van 14.30 tot 15.30 uur). Daarbij werden 41 bekeuringen uitgeschreven. Negentien bestuurders kregen een bon omdat ze geen gordel droegen, zeventien omdat ze te hard reden.

BILTHOVEN Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Soestdijkseweg-Noord. Tussen 14.50 en 16.50 uur passeerden 441 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 97 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 78 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.