Veel internationale namen op Dauwpop

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

MOJO Concerts, Delft, 30 maart 2006

VEEL INTERNATIONALE NAMEN OP DAUWPOP

Dauwpop maakt enkele puike internationale namen bekend. Lacuna Coil uit Italië en de Amerikaanse bands Madball,
Th' Legendary Shack Shakers en Chimaira komen op donderdag 25 mei naar Hellendoorn. Ook is er dit jaar een 90'ties area met 2 Brothers on the 4th Floor en de Party Animals. Eerder waren o.a. The Rasmus, Anouk, Racoon, Beth Hart, De Dijk en Normaal bevestigd. Dauwpop vindt plaats op donderdag 25 mei. De voorverkoop is al begonnen.

Dauwpop is ondertussen niet meer weg te denken in het Nederlandse festivalaanbod. Op voorgaande edities stonden wereldartiesten als Alanis Morissette, Tiësto en Guano Apes op het podium.

Het programma van Dauwpop 2006 is ontzettend breed en zéér internationaal. De Italiaanse metal/gothicband Lacuna Coil staat aan de avond voor hun grote doorbraak. De nieuwe plaat staat op het punt van uitkomen en hierop zijn de rockinvloeden duidelijker dan voorheen. Fans van Within Temptation, Nightwish en Evanescence mogen Lacuna Coil niet missen! Lacuna Coil staat exclusief op Dauwpop dit jaar. Madball uit New York maakt de ultieme mix tussen metal en hardcore. Live is deze band een ware belevenis. Moddervet en vol energie.
Th' Legendary Shack Shakers zal de rock 'n roll revelatie op Dauwpop zijn. Met een zanger die doet denken aan Iggy Pop in zijn jonge jaren en een repertoire wat een combinatie is tussen blues, rock 'n roll en rock a billy gaan deze Amerikanen ongetwijfeld verrassen. Chimaira is de nieuwe belofte op metalgebied en een van de voorlopers in het New Wave of America Metal genre.

Nieuw op Dauwpop is de 90'ties area met live 2 Brothers on the 4th Floor en de Party Animals. 2 Brothers komen zelfs in de originele line-up naar Hellendoorn. Dus met zangeres Des' Ray en rapper D-Rock. Met deze twee acts heeft Dauwpop twee toppers uit de jaren '90 op 'the bill'.

Verder bevestigd: The Sheer, Enge Buren, Jannes, Last Supper en De Startrekkers. Er worden nog meer namen toegevoegd.

Meer info over het grootste popspektakel van Oost-Nederland vind je op www.dauwpop.nl.

Voorlopige line-up:

The Rasmus (Fin)

Anouk

Racoon

Beth Hart (USA)

Madball (USA)

Lacuna Coil (It.)

Chimaira (USA)

Th' Legendary Shack Shakers (USA)

De Dijk

90'ties Area met 2 Brothers on the 4th Floor & Party Animals

The Sheer

Last Supper (Can)

Jannes

Normaal

Enge Buren

De Startrekkers

Kaartverkoop
Kaarten kosten in de voorverkoop 38 euro excl. voorverkoopkosten. Bezoekers kunnen op vertoon van hun entreekaart, vanaf het NS station Nijverdal gratis gebruik maken van busvervoer van en naar het festivalterrein.

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, en via de volgende regionale voorverkoopadressen:

VVV kantoor Nijverdal
VVV kantoor Raalte
VVV kantoor Rijssen
VVV kantoor Wierden
VVV kantoor Holten
Café De Brink Den Ham
Café De Herberg Ommen
Café TD Haarle
Café De Barbier Hellendoorn
Café Budde Nijverdal
TSB Shop Nijverdal
Café 't Hoekje Lemelerveld
Café de Schoenmaker Luttenberg
De Smulbaai Heino
De Lantaarn Hellendoorn
Popeye Hengelo
Music Store Almelo
Plato Zwolle
Plato Deventer

Dauwpop Hellendoorn
Donderdag 25 mei 2006
Terrein a/d Luttenbergerweg - Hellendoorn
Entree: 38 euro (excl. voorverkoopkosten)
Aanvang: 08.30 uur.
www.dauwpop.nl
info@dauwpop.nl

Noot aan de redactie (