Rijksuniversiteit Groningen

Inhoud van de pagina:

FR van FWN verwerpt reorganisatieplan FB

Kort verslag van het overleg tussen FR en FB van FWN

De Faculteitsraad (FR) van de Faculteit voor Wis- en Natuurkunde heeft een negatief advies gegeven over het reorganisatieplan van het Faculteitsbestuur.

De FR heeft hiervoor twee hoofdredenen aangegeven:
* de visie van het FB is niet voldoende duidelijk
* het FB heeft misschien wel gepoogd goed te communiceren met de achterban (oa de directeuren), maar is hier duidelijk niet in geslaagd.

De gevolgen van dit negatieve advies zijn nog niet duidelijk. Normaal gesproken krijgt het FB na een negatief advies 2 weken de tijd om het plan te wijzigen en opnieuw aan de FR voor te leggen. Dit is het FB echter niet van plan. Waarschijnlijk gaan zij het nu voorleggen aan het CvB. Mocht het FB gedwongen worden het reorganisatieplan te moeten aanpassen dan stapt het bestuur op.

Wat betreft de wetenschapswinkels is het volgende gezegd: De personeelsfractie van de FR vindt dat er in ieder geval een discussie nodig is over de wetenschapswinkels en dat deze universitair breed gevoerd moeten worden. Zij vinden het niet aan het FB om hier een beslissing over te nemen.

In zijn toelichting op het reorganisatieplan gaf de decaan aan dat de maatschappelijke taak wel blijft bestaan. Dit gebeurt dan niet meer via de wetenschapswinkels maar via Science&Societty/IVEM en Beta&Beleid. Verder vond hij de taak van de wetenschapswinkels niet meer nodig, omdat de burgers steeds mondiger zijn geworden en de burgers immers de beschikking hebben over Google!