Persberichten district Heuvelrug, 12.50 uur

Utrecht, 30-03-2006

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft woensdag een verkeerscontrole gehouden op de Groenenveldselaan. Tussen 11.00 en 11.45 uur schreven de verbalisanten tien bekeuringen uit aan bestuurders die tegen de verplichte rijrichting in reden.

Oneerbare voorstellen

RHENEN Een 15-jarige jongen uit Rhenen heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van oneerbare voorstellen, gedaan door een hem onbekende man.

De jongen fietste woensdag omstreeks 11.45 uur over de Oude Veensegrindweg toen ter hoogte van het recreatiegebied Kwinteloyen een auto naast hem ging rijden. De bestuurder toeterde naar hem en deed vervolgens onzedelijke voorstellen. De jongen reageerde afwijzend, waarna de bestuurder op een gegeven moment wegreed.

De automobilist is een blanke man met normaal postuur van circa 20 jaar oud. Hij is 1.90- 19.95 meter lang en draagt zijn blonde haar in korte stekeltjes. Hij droeg een trui en een blauwe spijkerbroek en reed in een groene Opel, mogelijk van het type Vectra.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug: 0900 - 88 44.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Op de Bevrijdingslaan heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 13.30 en 14.15 uur werden tien bekeuringen uiteschreven. De hoogste gemeten snelheid was 82 kilometer per uur waar maximaal 50 is toegestaan. Verder zijn drie bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die geen gordel droegen.

Rijden met ongeldig rijbewijs

DOORN Een 19-jarige automobilist uit Amsterdam is woensdag in Doorn aangehouden bij een algemene verkeerscontrole. De man kon zich niet legitimeren. Op het bureau bleek dat hij zijn rijbewijs nog moest inleveren omdat deze ongeldig is verklaard. Na verhoor kon de man weer vertrekken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

DOORN In Leersum, Doorn, Maarn, Maarsbergen en Driebergen is woensdagmiddag en avond een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Daarbij lette de politie op technische gebreken, bromfietsen, het dragen van de gordel en de snelheid. In totaal werden 129 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 31 voor het niet dragen van de gordel, 10 voor het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs en 7 voor niet handenvrij bellen. Twee personen werden aangehouden: een omdat hij nog een straf moest uitzitten, de ander omdat hij reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid.