Gemeente Cromstrijen


30-03-2006

Burgermeester op bezoek bij basischool De Bron

Dinsdag 28 maart bezocht burgemeester Kraaijveld basisschool De Bron. De burgemeester was uitgenodigd door de school om het een en ander te vertellen. Het bezoek van de burgemeester sloot goed aan bij het project over de Hoeksche Waard waar de school nu druk mee bezig is. Hij bezocht de groepen 1,2,3,6,7 en 8.

De kinderen uit groep 1 en 2 luisterden aandachtig naar wat de burgemeester allemaal vertelde. Vooral het feit dat de burgemeester de baas van de politie en brandweer is maakte veel indruk. De burgemeester kreeg op zijn beurt weer tekeningen van de kinderen, die hij dankbaar in ontvangst nam.

De kinderen van groep 3 luisterden niet alleen naar de burgemeester maar stelden zelf ook vragen. Bijvoorbeeld "Wat doet de burgemeester nu de hele dag?" Groep 6 en 7 wilden meer weten over de afgelopen verkiezingen, de gemeenteraad en de wethouders. Het verbaasde de burgemeester wat de kinderen allemaal al wisten.

Groep 8 had een lijstje met vragen voorbereid. Zij gingen wat dieper in op de werkzaamheden van de burgemeester en wat hij van het burgemeesterschap vindt. Verder spraken zij met de burgemeester over zijn ontmoeting met de koningin en zijn aanstelling door de koningin.

Vrijdag 31 maart brengt een aantal andere groepen van de basisschool een bezoek aan het gemeentehuis. Tijdens dit bezoek staat een ontmoeting met burgemeester Kraaijveld op het programma en gaan de kinderen op de foto met de burgemeester. Ook mogen zij de burgemeester de vragen stellen die zij met hun klas voorbereidden. Verder krijgen de kinderen uitleg over de rol die de gemeente heeft bij woningbouwprojecten. Daarnaast mogen de kinderen een echte brandweerauto van dichtbij bekijken en ook een aantal voertuigen van de buitendienst bewonderen.