Politie Limburg-Zuid

Gewapende overval op woning

Politie zoekt getuigen

Stein, 30-03-2006 o In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 maart 2006 hebben vermoedelijk drie mannen een gewapende overval gepleegd op de bewoners van een woning aan het Steinerbos in Stein. Op het moment van de overval waren naast de 61-jarige bewoner, zijn 36jarige echtgenote en de dochter van het echtpaar in de woning aanwezig.

Toen rond 00:00 uur de hond begon te blaffen, besloot de eigenaar van de woning om poolshoogte te gaan nemen. Op het moment dat hij de achterdeur van zijn woning opendeed, drongen vermoedelijk drie mannen het huis binnen. De overvallers, die vuurwapens bij zich hadden, eisten geld en losten daarbij een schot. Even later verdwenen de daders met een onbekend geldbedrag en enkele sieraden en vluchtten in de richting van de Mauritsweg. Bij de overval raakte de bewoner licht gewond.

De gealarmeerde politie startte meteen aan een buurtonderzoek, waarbij de technische recherche de woning en de directe omgeving op eventuele sporen onderzocht. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).