Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 057

datum: 30 maart 2006

Inwoners Soesterkwartier en Eemkwartier geven hun mening

Meningen over invoering vergunningparkeren verdeeld

Inwoners Soesterkwartier en Eemkwartier geven hun mening

De resultaten van de gemeentelijke enquête over wel of niet invoeren van vergunninghouderparkeren in het Soesterkwartier en Eemkwartier zijn bekend. 34% van de aangeschreven bewoners heeft gereageerd. 47 % van deze bewoners is tegen vergunningparkeren en 40% is voorstander. De overige respondenten hadden geen mening of vulden beide antwoordmogelijkheden in. Aan de hand van de ingevulde postcodes en huisnummers is gekeken in welke straten meer dan 50% van de bewoners voorstander is van invoering van vergunningparkeren. Het college wordt binnenkort geadviseerd om in deze straten vergunningparkeren in te voeren.

Straten met draagvlak

In de volgende straten is draagvlak voor de invoering voor vergunningparkeren: de Pieter Pijperstraat, Lambert van Noortstraat, Nicolaas Pienemanstraat, Jordanus Hoornstraat, Soesterweg (vanaf Pieter Pijperstraat tot en met Gerrit van Stellingwerfstraat), Puntenburgerlaan (vanaf Pieter Pijperstraat tot Noorderwierweg), Groningerstraat, Zeeuwsestraat en de Flevostraat. In deze straten hebben meer dan 25% van de bewoners een enquête ingevuld waarvan meer dan 50% voor invoering van gereguleerd parkeren is.

Gerrit van Stellingstraat
In de Gerrit van Stellingwerfstraat waren de meeste bewoners tegen invoering van vergunninghouderparkeren (57%). Omdat Gerrit van Stellingwerfstraat grenst aan een gebied waar waarschijnlijk wel vergunningparkeren wordt ingevoerd, is de verwachting dat in deze straat extra parkeeroverlast zal ontstaan. Om problemen en onvrede te voorkomen, wordt de bewoners van de Gerrit van Stellingwerfstraat opnieuw gevraagd of zij - gezien de verwachte situatie- voor of tegen parkeerregulering in hun straat zijn. De resultaten van deze nieuwe peiling worden meegenomen in het collegeadvies.

Vervolgprocedure

Het college van burgemeester en wethouders zal in het voorjaar een definitief besluit nemen over de invoering van vergunningparkeren in het Soesterkwartier en het Eemkwartier. Ook zal het college zich buigen over het vraagstuk op welke plekken betaald parkeren moet worden ingevoerd zodat ook andere parkeerders dan vergunninghouders de mogelijkheid hebben om in de wijk te parkeren.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur van ParkeerService 06 24 81 38 71 of e-mail: tianne@ticommunicatie.nl.

---- --