Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

30 maart 2006

Zutphen - Auto-inbraken ook uw zorg ?

Nadat afgelopen zondag (26/3) door de politie preventief werd gecontroleerd bij verschillende recreatiegebieden in het politiedistrict IJsselstreek, werden woensdag-avond (29/3) de parkeerplaatsen bij de sportaccommodaties in de gemeenten Zupthen, Voorst, Brummen, Eerbeek en Lochem bezocht. Van de bijna 1000 gecontroleerde auto's bleek er op ongeveer de helft iets aan te merken, zoals het niet afsluiten van de auto of het achterlaten van waardevolle voorwerpen als navigatiesystemen, koffers, sportkleding, rugzakken, portemonnees, camera's of radiofrontjes. De politie kreeg veel positieve reacties van omstanders. De politie wil met deze acties duidelijk maken dat het voorkomen van misdrijven, zoals diefstal uit auto's, niet alleen een zaak van de politie is maar ook van de eigenaar ! En laten we duidelijk zijn: de gelegenheid de dief maakt. Laat dus geen waardevolle spullen in de auto en sluit deze af. Vrijdag 31 maart gaat de politie nogmaals controleren en dan speciaal op plaatsen waar auto's staan in het kader van de koopavond.

Zutphen - Politie onderzoekt vernielingen aan auto's in de Braamkamp

De politie is een onderzoek gestart naar vernielingen aan auto's in de Braamkamp van afgelopen weekend (25-26/3). De auto's werden bekrast en in enkele gevallen zijn er teksten op de auto's gekrast. Via internet politie.nl zijn inmiddels vier aangiften gedaan. De politie verzoekt eventuele slachtoffers aangifte te doen.

Zutphen - Drankrijder betrapt

Een 45-jarige automobilist uit Zutphen bleek afgelopen nacht (30/3) bij een politiecontrole op de Moesmate onder invloed van alcohol. De man blies 1,2 prom. De politie maakt proces verbaal op.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062 ---- --