Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

30 maart 2006

Aalten - Gebruik parkeerschijf

Agenten van het politieteam Aalten hebben woensdag (29/3) gecontroleerd op het gebruik van de parkeerschijf. De controles werden gehouden in de blauwe zones in onder andere de Bredevoortsestraatweg, Hoge en Lage Blik en De Hoven. Er werden acht bekeuringen opgemaakt. De politie is van plan vaker op het gebruik van de parkeerschijf te controleren.

Doetinchem - Diefstal uit schaftkeet

In een schaftkeet aan de Bizetlaan werd in de nacht van dinsdag op woensdag (29/3) ingebroken. Van de keet werd een slot vernield. Weggenomen werd een oranje Stihl stokheggeschaar. In een schaftkeet aan de Duval Slothouwerstraat werd in dezelfde nacht ingebroken. Hier werd niets weggenomen.

Aalten - Inbraak in pand

In een pand aan de Nijverheidsweg werd in de nacht van dinsdag op woensdag (29/3) ingebroken. Dit is vermoedelijk gebeurd tussen 03.00 en 05.00 uur. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Weggenomen werd een kluis met daarin geld. De kluis werd woensdagmorgen door een voorbijganger teruggevonden aan de Orion in Aalten. De kluis bleek opengebroken en leeg te zijn. De politie is een onderzoek gestart.

Terborg - Inbraak in horecazaak

In een horecazaak aan de Tuit werd in de nacht van dinsdag op woensdag (29/3) ingebroken. Men wist via een bovenlicht binnen te komen. Binnen werden gokkasten opengebroken en het geld weggenomen. Verder werden uit een sigarettenautomaat het geld en pakjes sigaretten weggenomen. Ook mist de horeca eigenaar een hoeveelheid wegwerpaanstekers. De politie is een onderzoek gestart.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --