Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

30 maart 2006

't Harde - 4 bestuurders te snel De politie heeft bij een snelheidscontrole op woensdagmiddag (29-03) op de Bovendwarsweg aan 4 bestuurders een boete uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur waar 60 km is toegestaan.

Epe - BB-er raakt rijbewijs kwijt

Een 26-jarige automobilist uit Vaasen bleek bij een politiecontrole op donderdag (30-03) rond 03.15 uur op de S9 onder invloed van alcohol. De man, een beginnende bestuurder, blies 0,85. Omdat hij conform de nieuwe richtlijnen mbt alcoholgebruik boven de wettelijke grens zit (0,8 promille) werd meteen zijn rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Epe - Boete voor te snelle bromfietsen

Na klachten over geluidsoverlast van rondrijdende bromfietsen, heeft de politie een controle uitgevoerd op woensdagavond (29-03) op de Gildenweg. Drie jongens uit Epe (16 en 17) kregen een boete uitgereikt omdat hun bromfietsen bleken te zijn opgevoerd.

Harderwijk - BB-er onder invloed

Een 24-jarige automobilist uit Lelystad bleek bij een politiecontrole op donderdag (30-03) rond 02.25 uur op de Westermeenweg onder invloed van alcohol. De man, een beginnende bestuurder, blies 0,3 promille en overschrijdt daarmee de wettelijke norm voor de beginnende bestuurder (0,2 promille). De politie maakt proces-verbaal op.

Nunspeet - Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft op dinsdagmorgen (28-03) een hennepkwekerij aangetroffen in een caravan aan de Prinses Margrietstraat. Er werden 57 hennepplanten en de benodigde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen ter vernietiging. De eigenaar, een 19-jarige Nunspeter werd op woensdag (29-03) aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Putten - Automobilist zwaar gewond

Een 25-jarige automobilist uit Ermelo verleende op de kruising Oude Nijkerkerweg en de Matseweg geen voorrang aan een 43-jarige automobilist uit Putten. Het ongeval gebeurde op woensdag (29-03) rond 11.35 uur. De auto van de Ermeloër kwam op de zijkant tot stilstand in de sloot en de bestuurder werd per ambulance ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis . De auto van de Puttenaar draaide bijna om zijn as voor hij tot stilstand kwam. De bestuurder raakte zwaar gewond aan zijn hoofd en moest door de brandweer worden bevrijd waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. Door een getuige werd ter plaatse eerste hulp verleend aan het slachtoffer.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --