Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

30 maart 2006

Apeldoorn - Drankrijder Een 39-jarige automobiliste uit Apeldoorn bleek bij een politiecontrole op donderdag (30/3) rond 00.40 uur in de wijk De Parken onder invloed van alcohol. De vrouw blies 1,03 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn - Aangehouden wegens belediging

Een 23-jarige automobiliste uit Apeldoorn werd woensdagavond (30/3) aangehouden wegens belediging van een agent. Bij een politiecontrole op de Eglantierlaan bleek de vrouw niet handsfree te telefoneren. De politie gaf haar op de Tichelaarsdonk een stopteken en vertelde dat ze een bekeuring kreeg. Hierop begon de vrouw de agent meerdere malen te beledigen. De vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces verbaal op. Over de strafafdoening wordt contact opgenomen met het Openbaar Minsterie in Zutphen.

Apeldoorn - Bromfietsen niet in orde

Op het Rietveld werd woensdagmiddag (29/3) een bromfietscontrole gehouden. Van de 21 gecontroleerde bromfietsen en 11 snorfietsen was meer dan de helft niet in orde. Zes bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. De bestuurders kregen een boete. Verder werd bekeurd voor het niet dragen van een helm, niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs, niet in het bezit van een bromfietscertificaat, defecte rem, te gladde band, certificaat niet kunnen tonen en rijden op een bromfiets onder de 16 jaar.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --