Gemeente Den Helder

30-03-2006 Van bomen planten tot nat pak: Boomfeestdag 2006

Vorige week woensdag was het weer Nationale Boomfeestdag. Ook in Den Helder werd deze dag gevierd. 51 Leerlingen van basisschool De Fontein hebben bosplantsoen in Mariëndal verrijkt met flink wat jonge bomen.

30 bomen per leerling
Door de leerlingen is hard gewerkt om de bomen te planten. Sommigen hielden precies bij hoeveel bomen ze in de grond zetten, wat soms opliep tot wel dertig stuks per leerling. Landschap Noord-Holland en de gemeente begeleidden de leerlingen bij het planten. Na het harde werk was er voor iedereen limonade en lekkere koek.

Nat pak
Na de versnaperingen trokken de leerlingen Mariëndal in met medewerkers van Landschap Noord-Holland. Hier kregen zij een korte uitleg over de planten- en dierensoorten die het gebied rijk zijn. Naast het kijken door verrekijkers, waren de leerlingen ook geïnteresseerd in het ijs dat op het water lag door de nachtvorst. Resultaat: enkele hebben het eind van de excursie niet met een droge broek gehaald; het plezier was des te groter.
Terug op school kregen de leerlingen uit handen van wethouder C. Hienkens een certificaat van deelname ter herinnering aan deze Boomfeestdag.