Stad Brussel


Schadeloosstelling ten gevolge van de intense regens tijdens de zomer 2005

De intense regens die het grondgebied van de Stad Brussel hebben geteisterd op 29 juni, 29 en 30 juli 2005 en 10 en11 september 2005, werden bij Koninklijk Besluit van 13 maart 2006 (Belgisch Staatsblad van 28 maart 2006) als algemene ramp erkend.

Hierbij vindt u de verschillende documenten en formulieren die nodig zijn voor de samenstelling van uw dossier, alsook een handleiding waarin wordt uitgelegd welke werkwijze dient te worden gevolgd.

Aandacht ! Opdat uw aanvraag tot schadeloosstelling in aanmerking zou kunnen genomen worden, dient deze verplichtend ingediend te worden bij de Gouverneur van het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad en dit ten laatste op 30 juni 2006.

Om U behulpzaam te zijn bij de te ondernemen stappen om een vergoeding van de door U geleden schade te bekomen bij het Rampenfonds, staan onze diensten tot uw beschikking voor het beantwoorden van alle vragen voor wat betreft de procedure die leidt tot de vergoeding van de schade. Indien U hiertoe de noodzaak zou voelen, verlenen onze diensten de nodige bijstand bij het invullen en het indienen van uw aanvraag tot schadevergoeding.

U kunt ons alle werkdagen bereiken tussen 08u30 en 16u00 op het groene nummer 0800/99448.
Algemeen formulier Natuurlijke personen
Algemeen formulier rechtspersonen
Bijzonder formulier A : gebouwde onroerende goederen en beweegbare woonlokalen
Bijzonder formulier B : roerende goederen van dagelijks of huishoudelijk gebruik
Bijzonder formulier C : roerende goederen aangewend voor alle beroepsbedrijvigheden, met uitzondering van de landbouw Bijzonder formulier D : landbouw
Bijzonder formulier E : gronden aangewend voor beroepsdoeleinden, en bosaanplantingen
Vademecum