Politie Limburg-Zuid

Ramkraak op supermarkt

Politie zoekt getuigen

Maastricht, 30-03-2006 o In de nacht van woensdag op donderdag 30 maart 2006 vond omstreeks 03.00 uur een ramkraak plaats op een supermarkt aan de Scharnerweg in Maastricht.

Vermoedelijk waren er vier daders die gebruik maakten van twee autos. Met één van die autos ramden zij een pui van de zaak en gingen er vervolgens met een kluis vandoor. Zij vluchtten richting Scharnerweg en Bergerstraat.

Omstreeks 03.40 uur vond de politie op de Bemelerweg de kluis terug. Een verfbom waarmee de kluis was uitgerust, bleek te zijn afgegaan.

De twee voertuigen die door de daders bij de ramkraak werden gebruikt zijn een donkere jeep, voorzien van een geel-rode reclametekst op de zijkanten en een rode Opel Kadett. Later trof de politie twee autos aan die vermoedelijk bij de ramkraak zijn gebruikt. Het betrof een Opel Kadett die uitgebrand op een eigenweg (in de volksmond de Zwarte weg genoemd) langs de weg van Heer naar Bemelen stond en een jeep die zwaar beschadigd werd aangetroffen op de Vogelzang in Maastricht. De twee autos werden afgelopen nacht vanaf het Kemenadeplein en de President Rooseveltlaan in Maastricht gestolen.

De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).