Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (30/3)

TILBURG, 30 maart 2006

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG: Gisterenmiddag is in een warenhuis op de Heuvelstraat een 44-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. Een
beveiligingsmedewerker zag dat de Tilburger die bekend staat als veelpleger, een optische muis wegnam en onder zijn trui verborg. Hij liep vervolgens zonder bij de kassa af te rekenen naar buiten. Bij verder onderzoek bleek dat hij in dezelfde winkel ook een nagelschaartje had gestolen en bij een ander warenhuis twee portemonnees had weggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee arrestaties na schermutseling Puccinistraat

TILBURG: Tijdens een schermutseling in de Puccinistraat heeft gistermiddag rond 17.15 uur, een 28-jarige agent twee
middenhandsbeentjes van zijn linkerhand gebroken. De diender moet met zijn pijnlijke hand vier weken in het gips. Een 27-jarige Tilburger wordt verdacht van deze mishandeling. Hij verzette zich toen hij werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel zich te verwijderen. De verdachte is in verzekering gesteld,

De verdachte maakte zich erg boos omdat zijn 21-jarige vriendin kort daarvoor door een nog onbekende man was mishandeld. De politie probeerde van het slachtoffer bijzonderheden van de dader te weten te komen. Haar vriend die erg emotioneel was, gilde daar steeds tussendoor dat de politie er toch niets aan zou doen en was niet voor rede vatbaar. Ook de vrouw werd aangehouden omdat zij probeerde de arrestatie van haar vriend te verhinderen door om zijn nek te gaan hangen.

De 21-jarige Tilburgse verklaart dat zij met haar auto over de Puccinistraat reed. Zij werd op het moment dat zij links af wilde slaan, links door een scooter met daarop twee jongens gepasseerd. Als reactie daarop claxonneerde zij. Nadat zij haar auto had geparkeerd, kwam de bestuurder van de scooter verhaal halen. Daarbij werd ze naar eigen zeggen diverse keren geschopt en geslagen. Op een gegeven moment werd haar belager door twee voorbijgangers van haar afgetrokken. De vechtersbaas nam daarop de vlucht Ze belde daarop haar vriend die snel ter plaatse kwam. Een andere jongen, die het voor de gevluchte verdachte opnam dreigde daarop met een metalen stang, maar staakte zijn dreigementen na een heftige discussie. Het slachtoffer en haar vriend reden daarop een rondje met de auto op zoek naar de dader. Terug op de Puccinistraat ontstond de discussie met de agenten die uitliep op verzet. De politie stelt een nader onderzoek in haar het voorafgaande incident.

Twee gewonden bij eenzijdig verkeersongeval Moerse Dreef

TILBURG: Gisteravond heeft omstreeks 19.40 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats gevonden op de Moerse Dreef. Daarbij raakten twee inzittenden, een 17-jarig Tilburgs meisje en een 20-jarige Tilburger gewond. De bestuurder, een 20-jarige Tilburger, bleef ongedeerd.

De bestuurder verklaarde dat hij over de Heerenveldendreef reed in de richting van de Moerse Dreef. Plotseling zag hij achter zich een motor rijden. Hij had die niet zien aankomen en schrok daarvan. Hij trok door zijn schrik aan het stuur waarna hij met zijn auto tegen de stoeprand van de stenen middengeleider terecht kwam. Hij verloor daardoor de macht over het stuur waarna hij tegen een aan de rechterzijde van de weg staande boom botste in een greppel terecht kwam en over de kop sloeg. Uiteindelijk kwam de auto weer op zijn wielen terecht. Het meisje dat achterin zat en de bijrijder werden door de klap van het ongeval uit de auto geslingerd. Het 17-jarige slachtoffer, dat aanspreekbaar was, klaagde over pijn aan haar rug en nek. De bijrijder heeft een gebroken schouder en een verwonding aan zijn oogkas. De inzittenden werden door de GGD met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Specialisten van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek hebben een sporenonderzoek ingesteld.

Politie onderzoekt inbraak in apotheek

TILBURG: Vannacht is omstreeks 05.15 uur ingebroken in de apotheek aan de Korvelseweg. De glazendeur werd met een stoeptegel ingegooid. Er is een systeemkast en een beeldscherm gestolen. De politie heeft nog geen spoor van de dader(s).

52 bekeuringen bij verkeerscontroles in Tilburg West

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft gisterenmiddag en avond op twee locaties, de Rueckertbaan en de Wandelboslaan, in West verkeerscontroles gehouden. Daarbij gingen 52 bestuurders op de bon. Er werd één bestuurder betrapt die teveel gedronken had, een 51-jarige Tilburger die 245 ugl blies wat overeenkomt met 0,55 promille. Er werden 155 personenautos gecontroleerd. De bekeuringen waren voor de navolgende zaken.

· 17 x niet dragen van de gordel
· 16 x het niet tonen op eerste vordering van het rijbewijs · 9 x het niet tonen op eerste vordering van het kentekenbewijs
· 3 x het niet tonen op eerste vordering van het keuringsbewijs
· 2 x geen geldige APK en 1 x rijden zonder rijbewijs · 1 x geen losbreekinrichting en 1 x niet werkende remlichten · 1 x gladde band

Veelpleger aangehouden na vernieling en bedreiging

TILBURG: De politie heeft vanmorgen op de St. Ceciliastraat omstreeks 08.45 uur een 32-jarige Tilburgse veelpleger aangehouden ter zake de bedreiging van een medewerker van Traverse en het plegen van vernielingen in het opvangpand. De verdachte is vanmorgen door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De veelpleger werd vanmorgen agressief toen hij te horen kreeg dat zijn voorschot nog niet uitgekeerd kon worden. Hij bedreigde de teamleider en gooide enkele bloempotten kapot. De politie heeft de verdachte in de omgeving aangehouden.

Politie waarschuwt voor internetoplichting

TILBURG: Vanmorgen heeft bij de politie een 58-jarige Tilburger aangifte gedaan ter zake oplichting. Het slachtoffer had 125 euro aanbetaald op een laptop die hij op www.marktplaats.nl had gezien. De aanbieder vroeg 249 euro voor de notebook. De aangever belde met de adverteerder en kwam overeen dat hij 125 euro zou aanbetalen via de bank. De verkoper zou de computer dan versturen. Het resterende bedrag zou bij ontvangst betaald worden. Er is echter niets geleverd. Het telefoonnummer van de verkoper wordt niet meer beantwoord.

De politie waarschuwt opnieuw voor deze vorm van oplichting. Het advies is om voorzichtig en terughoudend te zijn met aanbetalingen als u goederen koopt op verkoopsites op Internet. Zeker als de koper geen gegevens van de verkopende partij heeft dan alleen een telefoonnummer. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk