Gemeente Den Helder

30-03-2006 Groot onderhoud in 2006 Is uw straat dit jaar aan de beurt?

De gemeente verricht ieder jaar het groot onderhoud. Het groot onderhoud bestaat onder andere uit het vervangen of renoveren van het riool, het opnieuw asfalteren van straten en het snoeien van heesters in openbaar groen. Maar ook het straatmeubilair, de verlichting en de inrichting van speellocaties worden meegenomen in het groot onderhoud. Soms wordt een straat meteen heringericht als 30 kilometergebied.

Julianadorp
Dit jaar krijgt het gedeelte van de Middenvliet, tussen de Langevliet en de Zanddijk, nieuwe versterkingslagen en een nieuwe deklaag. Dit werk heeft een tijdje op zich laten wachten in verband met de aanleg van riolering en de werkzaamheden aan de fiets- en kanoroute en de uitbreiding van het natuurgebied Mariëndal. Beide projecten gingen gepaard met grote zandtransporten. Nu deze voorbij zijn kan de Middenvliet worden opgeknapt.

Daarnaast gaat de gemeente aan het werk op bungalowpark Keizerskroon. De gemeente is zowel verantwoordelijk voor het beheer als voor het onderhoud van riolering en wegverhardingen op dit park. In 2006 wordt hier een gedeelte van de asfaltverhardingen verbeterd. Verder krijgt Vogelzand 27 een nieuwe straatinrichting conform de richtlijnen voor Duurzaam Veilig.

In het kader van duurzaamheid krijgen de verkeersheuvels in de Langevliet, ter hoogte van de afslag naar het voormalige marinecomplex, een asfaltverharding met streetprint.

Sinds twee jaar vindt fasegewijs groot onderhoud plaats aan de doorgaande voet- en fietspaden in Vogelzand en Middelzand. Dit jaar vindt de afronding plaats.

Voor wat betreft het groen is dit jaar de groenstrook tussen Vogelzand en Wierbalg aan de beurt. De heesters en bomen worden gesnoeid en waar nodig vervangen en/of aangevuld met nieuwe beplanting.

In Julianadorp staat voor het onderdeel spelen het Speel- en avonturenpark op de onderhoudsplanning.

Overzicht
In het overzicht staat welke delen van de straten aangepakt worden, wat er precies gaat gebeuren en of er iets aan de openbare verlichting gedaan wordt. Het is mogelijk dat in het overzicht straten zijn vermeld, die inmiddels al aan de beurt zijn geweest, of waar op dit moment aan gewerkt wordt. De cursief gedrukte werkzaamheden zijn werken die vorig jaar al in de planning stonden maar om bepaalde redenen nog niet zijn uitgevoerd.