Gemeente Bernheze


Inderdaad! Gewoon 30 in de JF Kennedystraat

Veiligheid is belangrijk. Ook voor kinderen op de basisschool De Toermalijn. Veel kinderen van de basisschool lopen en fietsen naar school langs de JF Kennedystraat of steken deze straat over. Om hier meer aandacht aan te schenken zijn De Toermalijn en de gemeente, met begeleiding van het bureau Oranjewoud, gezamenlijk een actie gestart: tekeningen van de kinderen op billboards langs de weg.

De kinderen uit de bovenbouwklassen van De Toermalijn zijn creatief aan de slag gegaan met het thema veiligheid en de 30 km zone in JF Kennedystraat. Al deze tekeningen zijn door de gemeente en de verkeersouders van de school bekeken en 12 winnende tekeningen gekozen. Deze tekeningen zullen op groot formaat op billboards langs de JF Kennedystraat worden geplaatst en in de nabijheid van de school.

Op de JF Kennedystraat zullen in totaal 4 plaatsen de billboards worden geplaatst. Elke billboard heeft twee kanten waarop een tekening van één van de leerlingen van De Toermalijn is opgenomen. In de nabijheid van de school komen op 2 plaatsen ook billboards te staan.

Start actie
Op maandag 10 april om 15.00 uur zal wethouder Daandels samen met de leerlingen van De Toermalijn het eerste billboard onthullen (nabij de Floriastraat).