Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 21 maart 2006

Zwembadoverkapping
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om geen medewerking te verlenen aan het oprichten van een overkapping over het zwembad op het perceel aan de Bosweg 6 in Vorstenbosch.

Subsidie Bernhezer Kunstkring
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Stichting Bernhezer Kunstkring (BKK) voor de organisatie van haar activiteiten in 2006 een subsidie te verstrekken van maximaal EUR 4.208,-. De BKK organiseert jaarlijks bijvoorbeeld de Zin van Bernheze en de Schrijver van Bernheze.

Vervanging ademluchttoestellen
De brandweer vervangt voor in totaal EUR 11.000,- aan nieuwe ademluchttoestellen.

Inventarisatie kunstcollectie
Op 10 augustus 2005 besloot het college in te stemmen met het advies en plan van aanpak van de werkgroep inventarisatie kunstcollectie voormalig gemeentehuis/oude raadhuisje. De opdracht van de werkgroep bestond uit het inventariseren van de kunstcollectie en formuleren van een advies over wat de gemeente er mee wil doen (behouden, herbestemmen of afstoten). Dit proces vraagt zorgvuldigheid, nauwkeurigheid en specialistische kennis. Derhalve heeft het college besloten hiervoor de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting in te schakelen. De gemeente heeft met deze stichting in het verleden goede ervaringen opgedaan bij het inventariseren van de beeldende buitenkunst.

Kunstproject Econ Nistelrode
Voor het realiseren van een kunstproject in het Econgebouw in Nistelrode heeft het college het advies van de commissie kunst overgenomen en besloten de heer Jan Hein van Melis uit Rijen uit te nodigen een kunstproject te realiseren. Hierbij neemt het college het advies van de commissie kunst over. De heer van Melis zal in samenwerking met de toekomstige gebruikers van het gebouw het kunstproject `de Groeituin' realiseren.