Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 30 maart 2006-03-30

Vrijwilligers gezocht voor kruidentuin Rekerhout

Vanaf deze zomer kan iedere bezoeker van de Rekerhout weer genieten van de kruidentuin, die op veler verzoek van omwonenden in oude luister wordt hersteld. De tuin is nu zover af, dat met het plantwerk kan worden begonnen. Dat gebeurt op zaterdag 8 april. Wie mee wil helpen, is van harte welkom.

Veel bezoekers van het park gaven aan dat ze graag willen meehelpen aan het beheer en het onderhoud van het park. Daarom organiseert de gemeente ongeveer 2 keer per jaar een werkdag in het park, waaraan iedereen die dat wil, kan meedoen. Deze keer kunnen vrijwilligers meehelpen in de kruidentuin Rekerhout.

Op zaterdag 1 juli wordt de kruidentuin feestelijk geopend. Voor het zover is, moet er nog veel werk verzet worden. Daarvoor roept Wijkbeheer de hulp van vrijwilligers in. Inmiddels zijn de verhardingen in de kruidentuin aangebracht en kunnen de kruiden, heesters, rozen en hagen een mooi plekje krijgen. Leerlingen van het Clusius College nemen een deel van het plantwerk voor hun rekening. Maar dat is niet genoeg om de hele kruidentuin in te planten. Daarom organiseert Wijkbeheer een werkdag in de kruidentuin op zaterdag 8 april. Vrijwilligers kunnen o.a. meehelpen met het inplanten van heesters, rozen en hagen. De dag begint om 9.30 uur en duurt tot ca. 15.00 uur (inclusief gratis lunch). GeĂŻnteresseerden kunnen zich opgeven bij Frits Oudshoorn, telefoon 548 87 90, foudshoorn@alkmaar.nl. Als alle planten er staan, zal de tuin onderhouden moeten worden. Ook daarvoor zoekt Wijkbeheer een groep enthousiastelingen met groene vingers. Er zijn al flink wat aanmeldingen, zo'n 25, maar meer deelnemers zijn welkom.

Activiteiten rondom de kruidentuin

. De hele maand april is een tentoonstelling te zien over Kruidentuin Rekerhout in bibliotheek De Mare. Te zien zijn onder meer foto's van de oude en nieuwe situatie en voorwerpen waarmee kruiden verwerkt worden tot bijvoorbeeld geneesmiddelen. . Op dinsdag 25 april houdt Jaap ten Hoonte (ontwerper van de kruidentuin) in bibliotheek De Mare een lezing, 'Van tuinkunst tot kruidentuin'. Entree E3,-, vrijwilligers van de kruidentuin hebben gratis toegang. Graag vooraf reserveren bij bibliotheek De Mare, telefoon 561 69 57.