Gemeente Son en Breugel


Geen verklaring Inkomen en Vermogen meer via de gemeente

Met ingang van 1 april 2006 is het niet meer mogelijk om een Verklaring Inkomen en Vermogen (VIV) bij de gemeente aan te vragen.

Om een beroep te doen op gesubsidieerde rechtsbijstand kunt u voortaan terecht bij uw advocaat. Uw advocaat is verantwoordelijk om uw gegevens door te geven aan de Raad voor de Rechtsbijstand middels een VIValt.

VIValt staat voor het alternatief voor de verklaring omtrent inkomen en vermogen. Het is een vereenvoudigde manier om de draagkracht uit inkomen en vermogen vast te stellen. De wijziging van de Wet op de rechtsbijstand maakt het mogelijk dat de raden de financiële gegevens van de aanvrager en de eventuele partner elektronisch kunnen opvragen bij de belastingdienst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het sofinummer dat vooraf door de raad elektronisch is geverifieerd bij de Gemeentelijke Basisadministratie. Ook de controle van de persoonsgegevens wordt door de raad elektronisch uitgevoerd. Het resultaat is een vereenvoudiging van de aanvraagprocedure voor de rechtzoekende, vermindering van de administratieve lasten voor rechtsbijstandverleners en versnelling van de afhandeling van aanvragen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

- uw eigen advocaat

- Raad voor de Rechtsbijstand telefoon: 020-5805999 of via www.rvr.org


- www.postbus51.nl

feed

Webwinkel