Politie Twente

Hengelo, 30 maart 2006

Biketeam politie Twente in Hengelo en Borne meer dan verdubbeld

"Uit het blik aanspreekbaar op het stalen ros"

Burgemeester Kerckhaert van Hengelo en burgemeester Brekelmans van Borne zijn zeer content met het feit dat zij vandaag 18 opgeleide bikers voor Hengelo en Borne konden presenteren bij de perspresentatie in het Kulturhus in Borne.

Bikers zijn agenten die met een mountainbike en een speciaal daarvoor ontwikkelde uitrusting politiewerkzaamheden verrichten. Zij hebben daarvoor een speciale opleiding gevolgd. Sinds juni 2004 is er in Hengelo een biketeam van 8 bikers van de politie Twente actief.

De inzet van het biketeam werpt haar vruchten af. Het team is nu meer dan verdubbeld en wordt in zowel Hengelo als Borne ingezet.

Grote voordelen van de bikers zijn de snelheid bij korte afstanden en de directe aanspreekbaarheid voor de burgers. Ook het ongehoord en ongezien surveilleren is een groot voordeel. Door het bikewerk is de kans om bijvoorbeeld autokrakers op heterdaad te betrappen groter. De bikers kunnen optimaal gebruik maken van hun zintuigen. Een brandje wordt geroken, een schreeuw wordt gehoord en een autokraak op een parkeerterrein wordt makkelijker opgemerkt. Ook de wendbaarheid van het vervoermiddel is een groot voordeel, plantsoenen, parken en pleinen kunnen makkelijk worden bereikt en ook is er snel een rondje om een gebouw gefietst. Kortom:de agent op de mountainbike is een goed en effectief surveillancemiddel voor zowel het Hengelose als Bornse centrum, als in de Hengelose en Bornse wijken.

De gemeente Hengelo en de gemeente Borne hebben een bijdrage geleverd in de financiering. Deze financiële injectie is gebruikt bij de aanschaf van de fietsen, de uitrusting en kleding voor de nieuwe bikers.
---