Socialistische Partij

Van Bommel geeft aftrap voor vastenactie `Zip your Lip'

30-03-2006 * Tweede-Kamerlid Harry van Bommel heeft vandaag op het Sint Maartenscollege in Voorburg het startsein gegeven voor de actie `Zip your Lip'. Bijna 100 leerlingen gaan 24 uur vasten om geld in te zamelen voor Aidsslachtoffers in Afrika. De leerlingen worden door familie en bekenden in hun actie financieel gesponsord.

`Zip your Lip' is een landelijke actie die inmiddels op 170 middelbare scholen door heel Nederland wordt gevoerd. Nu al zijn ongeveer 7000 leerlingen bij de actie betrokken, maar dat aantal zal zeker nog groeien aangezien de actieweken duren tot en met 28 april. (Aanmelden kan via www.zipyourlip.nl )

Van Bommel benadrukte in zijn openingstoespraak het belang van de actie. "Inmiddels zijn er 20 miljoen mensen aan Aids overleden. Bijna 40 miljoen mensen zijn met HIV geïnfecteerd, waarvan het merendeel in Afrika woont. Die mensen hebben dringend hulp nodig. Er moet veel meer geld komen voor medicijnen."

Het Kamerlid prees de leerlingen die de moed hadden om deze uitdaging aan te gaan. Met de vastenactie op Nederlandse scholen hoopt de landelijke organisatie World Vision voldoende geld op te halen om 15.000 kinderen in Afrika een toekomst te geven.

De actie op het Sint Maartenscollege is een initiatief van de leerlingenraad. Initiatiefneemster Farah Bazzi heeft alle medewerking gekregen van de school en kon de opening van de actie feestelijk aankleden met muziek en dans.