Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda donderdag 30 maart

BREDA, 30 maart 2006

Verdachte diefstal portemonnee aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagochtend rond 06.00 uur een 35-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een portemonnee. De Bredanaar was op zondag 19 maart in een kerk aan de Zandberglaan in contact gekomen met een 64-jarige Bredase. De man vertelde haar aan een adres te zoeken om van de drugs af te komen. De vrouw, die eerder drugsverslaafden heeft begeleid, ging daarop naar huis om wat telefoonnummers te halen, maar liet haar tas achter. Bij terugkomst bleek de man en de portemonnee verdwenen. De vrouw kon echter wel een goed signalement van de man geven en zo kwam de politie op het spoor van de verdachte. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Veelpleger (29) betrapt bij auto-inbraak

BREDA: De politie heeft woensdag een 29-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man brak rond 13.00 uur een auto open op het Dr. Jan Ingen Houszplein. Een omstander zag dat en belde de politie. De aangehouden Bredanaar is een veelpleger en is conform de richtlijnen met het OM in verzekering gesteld.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Een 44-jarige Bredanaar werd woensdag rond 18.00 uur betrapt bij de diefstal van twee DVDs bij een winkel aan de Kruisvoort. Beveiligingspersoneel hield de man aan, nadat hij de kassas was gepasseerd. Na verhoor werd de man met een dagvaarding heengezonden.

Automobilisten met drank op achter stuur

BREDA: Een 46-jarige Bredanaar is woensdagavond rond 23.50 uur aangehouden met te veel drank op. Dat gebeurde aan de St. Ignatiusstraat. De man veroorzaakte voor zijn aanhouding eerst nog een aanrijding op de hoek met het Brabantplein toen hij een stukje tegen het verkeer inreed. De man blies 780 ug/l, zodat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BREDA: Een 40-jarige Bredase werd woensdagnacht rond 03.00 uur betrapt toen zij met haar auto op de Spoorstraat reed. De blaasproef mislukte tot twee keer toe, zodat werd overgegaan tot een bloedproef. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Agenten zagen dat de vrouw met dubbele tong sprak en naar alcohol rook. Het rijbewijs van de automobiliste is ingenomen.

Roosendaler (19) rijdt roekeloos

BREDA: Een 19-jarige inwoner van Roosendaal is woensdagnacht rond 5.20 uur aangehouden. Hij reed met zijn auto over de Lunetstraat en Tramsingel en reed daarbij door een rood verkeerslicht. Bovendien lag zijn snelheid ver boven de toegestane 50 km/uur en haalde hij rechts in. Agenten die hem achterna gingen, hielden hem uiteindelijk op de Kruisvoort aan. Daarbij verzette de man zich hevig. Hij bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Nadat een familielid daarmee aan het bureau kwam, werd de Roosendaaler vrijgelaten.

Drie jongens aangehouden na inbraak garageboxen

BREDA: De politie heeft drie Bredase jongens van 16, 15 en 15 jaar aangehouden in verband met de inbraak dinsdagavond in een garagebox aan de Bocht. Een van hen, een 15-jarige Bredanaar, kon kort na de inbraak, rond 20.30 uur, in de kraag worden gevat. Dat gebeurde toen het drietal werd achterna gezeten door een motoragent die de jongens zag fietsen met een gereedschapskist. Uiteindelijk lukte de agent de jongen in een brandgang aan de Holtken aan te houden. Uit onderzoek kwamen de namen van de overige twee verdachten naar voren die woensdag werden aangehouden. Na verhoor zijn de jongens overgedragen aan hun ouders.

Auteur: Andre van den Hul