Provincie Overijssel

Prestatieovereenkomst DLG 2006 getekend

piet2.jpg (15 Kb)
Op 29 maart hebben gedeputeerde Piet Jansen en José Roelofs en Geert de Groot van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) de prestatieovereenkomst voor 2006 ondertekend. In de overeenkomst is vastgelegd welke prestaties DLG levert voor het behoud en de verbetering van het voorzieningenniveau in het landelijk gebied van Overijssel, de realisatie van de ecologische hoofdstructuur en de uitvoering van de reconstructie in Salland en Twente. De ondertekening vond plaats op de kavels van de families Bruggeman en Bomhof in Laag Zuthem. Deze kavels liggen in het plangebied van de landinrichting Salland west. Vlak voor de ondertekening heeft Piet Jansen het laatste gedeelte van de scheidingssloot tussen beide kavels gegraven en daarmee de laatste werkzaamheden afgerond. Piet Jansen werd vervolgens toegesproken door Bert Horstman, de vice-voorzitter van de landinrichtingscommissie Salland-West. Hij benadrukte blij te zijn met de resultaten en vooral met het initiatief van de provincie om snellere afronding van de landinrichting mogelijk te maken door deze voor te financieren. Hij memoreerde ook de discussie tussen de landinrichtingscommissie en de provincie over het vaststellen van de grenzen van de robuuste verbindingszone: âhet waren heftige en moeilijke discussies, met gelukkig uiteindelijk een goed resultaatâ.

Piet Jansen was blij met de conclusie dat met de provincie blijkbaar goed te praten valt en bevestigde dat zich binnen de landinrichting wel heel veel ontwikkelingen hebben voorgedaan, maar dat nu wel een goede structuur is ontstaan. âDaarmee zijn we er nog niet en daarom hebben we ook voor 2006 een bijzonder groot aantal prestatieafspraken gemaakt met de Dienst Landelijk Gebiedâ aldus Jansen.

In de overeenkomst zijn afspraken opgenomen over de realisatie van 440 hectare Ecologische Hoofdstructuur en 130 hectare particulier beheer, de uitvoering van 12 landinrichtingsprojecten gericht op (her)inrichting van circa 60.000 ha, 7 bedrijfsverplaatsingen en 800 ha kavelruil, grondtransacties en uitvoering van diverse natuurprojecten. Daarnaast zal de Dienst Landelijk Gebied twaalf plan- en gebiedsuitwerkingen voor het platteland opstellen, de Subsidieregeling gebiedsgericht beleid uitvoeren en de uitvoering van de Subsidieregeling plattelands ontwikkelingsprogramma voorbereiden.