Gemeente Enschede

Flats Twekkelerveld maken plaats voor nieuwbouw

donderdag 30-03-2006

Nieuw gezondheidscentrum in voorbereiding
Flats Twekkelerveld maken plaats voor nieuwbouw

De flats aan de Algolstraat en de G.J. van Heekstraat in Twekkelerveld verdwijnen. Begin april start de sloop van de flats, die plaats gaan maken voor het nieuwe deel van het winkelcentrum. De bouw van het wijkgezondheidscentrum start naar verwachting in mei 2006.

De gemeente Enschede is in mei 2005 met de VOF DnA - een combinatie van Domijn en AM Wonen - overeengekomen dat enkele delen in Twekkelerveld gerenoveerd worden. Het winkelcentrum wordt vernieuwd en uitgebreid en er komt een wijkgezondheidscentrum. In de Planetenbuurt, aan de Voermanstraat en bij de Spoordijkstraat zijn nieuwe woningen gepland.

De bouw voor het nieuwe gezondheidscentrum is nog in voorbereiding. Het centrum, dat aan de Maanstraat komt, loopt enige vertraging op omdat nog aangetoond moest worden dat er geen problemen ontstaan voor de luchtkwaliteit. Ontwikkelaar DnA gaat er vanuit dat de bouw nog voor de bouwvak kan beginnen. Het gezondheidscentrum biedt onder andere plaats aan een huisartsenpraktijk en een fysiotherapiepraktijk.

De start bouw van het winkelcentrum staat gepland in 2007. In 2009 moet het gehele project daar zijn afgerond.


---