Leiden Aanhouding na ruzie

De politie heeft donderdag 30 maart omstreeks 10.00 uur een 37 jarige Leidenaar aangehouden in verband met lokaalvredebreuk. De man bevond zich op dat moment in het pand van de Sociale Dienst aan de Langebrug. De man had ruzie met een medewerker van de dienst en weigerde, ondanks aanmaningen van een beveiligingsmedewerker, het pand te verlaten. De Leidenaar is door de politie naar het politiebureau overgebracht. Hij is daar verhoord en kreeg een proces-verbaal.

Alphen aan den Rijn Tweede bestelbus inbeslaggenomen

De politie heeft van een 21 jarige inwoner van Alphen donderdag 30 maart omstreeks 12.30 uur voor de tweede maal een bestelwagen inbeslaggenomen. De man reed over de Korenmolen toen hij gecontroleerd werd. Het was de agenten bekend dat hij drie maal eerder geen rijbewijs kon overleggen en dat er daarom al een bestelbus van de man. Ook nu bleek de man nog steeds geen rijbewijs te hebben gehaald en daarom werd ook deze bestelbus inbeslaggenomen. De man verklaarde dat ook zijn theoriedeel van het rijexamen inmiddels verlopen was. De Alphenaar mocht, met proces-verbaal, in de loop van de middag, zij het lopend, het politiebureau verlaten.

Lekkerkerk Bekeuring na overlast

De politie heeft woensdag 29 maart in de middag drie jongeren van 13 en 15 (2x) jaar bekeurd vanwege overlast. De politie kreeg de melding dat een groep jongeren op het Raadhuisplein tegen ruiten schopten en vervelend gedrag vertoonden. Ter plaatse werden de drie jongens aangetroffen waarna ze werden bekeurd.

Schoonhoven Aanrijding auto en fiets

Donderdag 30 maart vond op de kruising Vrouwenmantel/Zonnedauw omstreeks 12.00 uur een verkeersongeval plaats. Een 46 jarige automobilist uit Schoonhoven reed over de Vrouwenmantel en wilde rechtsaf slaan in de richting van de Veldsalie. Een 12 jarige fietser reed over de Veldsalie en wilde op de kruising linksaf slaan. Omdat de fietser in de bocht niet zo veel mogelijk rechts hield, botste hij tegen de rechtervoorzijde van de auto. De jongen liep naast een bloedneus ook een wond op aan een been. Hij werd voor controle overgebracht naar het Clara Ziekenhuis.