Politie Zaanstreek-waterland

Met: Drank drugs en messen, mishandeling en kind aangereden

Beginnend bestuurder

Zaandam, donderdag 30 maart 2006, 01:23 uur.

De politie heeft een 25-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van rijden onder invloed. De man reed in zijn auto op de Peperstraat waar hij vervolgens aan de kant werd gezet. Een blaasproef gaf een alcoholindicatie. Aan het bureau blies de man twee maal de voor hem toegestane hoeveelheid (0,4 promille). De man werd bekeurd en kreeg een rijverbod van 2 uren omdat hij beginnend bestuurder is. De maximaal toegestane hoeveelheid voor 'ervaren' bestuurders is 0,5 promille. Voor de bestuurder die nog niet langer dan vijf jaar in het bezit is van een rijbewijs is het maximum toegestane sinds 2006 gesteld op 0,2 promille. Ook bromfietsers onder de 24 jaar oud worden als beginnend bestuurder aangemerkt in geval van rijden onder invloed.

Drank drugs en messen

Purmerend, donderdag 30 maart 2006, 03:15 uur.

De politie heeft een 30-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor drankrijden na een berichtje van een oplettende getuige. De verdachte reed slingerend over de Rijksweg A7 en de gewaarschuwde agenten gaven de bestuurder een stopteken waar hij vervolgens niet op reageerde. Toen de sirene en het zwaailicht erbij aan werden gezet wist de man zijn voertuig met enige moeite op de vluchtstrook te zetten. In de personenwagen troffen de agenten lege wikkels en enkele vermoedelijk XTC pillen aan, alsmede een drietal messen. Bij de blaastest aan het bureau blies de verdachte ruim tweemaal (1,04 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid. De man kreeg een rijverbod van vier uren, een proces-verbaal voor drankrijden. Omdat de Amsterdammer waarschijnlijk ook drugs heeft gebruikt zal een onderzoek worden ingesteld naar zijn geschiktheid om een motorrijtuig te besturen.

Illegale arbeid

Zaandam, woensdag 29 maart 2006.

De vreemdelingenpolitie heeft samen met de arbeidsinspectie en de belastingdienst een aantal bedrijven bezocht in de Achtersluispolder in het kader van een controle op de Wet Arbeid Vreemdeling. In twee garagebedrijven zijn drie mannen aangehouden. Bij een demontagebedrijf werden twee mannen meegenomen. Alle vijf mannen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld. Eén van hen is al richting thuisland, de andere vier zijn in afwachting van uitzetting. De belastingdienst en arbeidsinspectie rekenen af met de werkgevers.

Ontzegging

Zaandam, woensdag 29 maart 2006

Een 36-jarige Zaandammer is na het opgeven van een valse naam aangehouden door de politie. Bij een gordelcontrole moest de man zijn naam opgeven voor de bekeuring. Omdat hij wist dat hij reed terwijl hij een ontzegging had om te rijden en zijn rijbewijs was ingenomen gaf hij de naam van een familielid op. Die was echter ook niet in het bezit van een rijbewijs zodat hij terstond door de mand viel. Zijn paspoort werd aan het politiebureau gebracht en hij werd na verhoor met een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en voor het opgeven van een valse naam in vrijheid gesteld.

Aanhoudingen na inbraak sporthal

Volendam, donderdag 30 maart 2006, 03:25 uur.

De politie heeft een 26-jarige man uit Edam en een 20-jarige Volendammer aangehouden als verdachten van een inbraak in de sporthal een de Heideweg. Na het afgaan van het inbraakalarm zag een getuige een auto wegrijden met twee mannen er in. De auto werd in Edam aangetroffen en de inzittenden werden aangehouden. In het voertuig werd inbrekersgereedschap, wikkels met vermoedelijk verdovende middelen en vijf mobiele telefoons met een hoeveelheid sim-kaarten. De toegangsdeur van de sporthal bleek opengebroken maar er wordt vooralsnog niets vermist. De verdachten zijn ingesloten.

Aanhoudingen na mishandeling

Zaandam, 30 maart 2006.

De politie heeft een 18-jarige Zaandammer en een 17-jarige plaatsgenoot aangehouden als verdachten van mishandeling en openlijke geweldpleging gepleegd op De Binding (busbrug) op 18 maart. De jongemannen hadden een 17-jarige plaatsgenoot van zijn fiets getrokken en zodanig op zijn gezicht geslagen dat de jongen een voortand kwijt raakte. De verdachten verklaarden dat het was begonnen met een 'dolletje' maar dat het uit de hand was gelopen. De Zaandammers zijn na verhoor heengezonden. De minderjarige heeft een oproeping voor de kinderrechter gekregen en zijn vriend zal als volwassene worden berecht.

Plantage

Landsmeer, woensdag 29 maart 2006, 18:39 uur.

Een 38-jarige man en zijn 32-jarige vrouw zijn door de politie bij hun woning aan het Noordeinde aangehouden omdat een hennepplantage in de schuur bij de woning was. In totaal werden er bijna honderd planten aangetroffen en ter vernietiging in beslag genomen. De elektriciteit werd voor de meter afgetapt. Het energiebedrijf zal het een en ander met de bewoner verrekenen. De kwekerij is ontmanteld en ter vernietiging in beslag genomen. De vrouw werd na verhoor heengezonden en de man werd in verzekering gesteld.

Kind aangereden

Zaandam, woensdag 29 maart 2006, 17:38 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding op het Dijkven waarbij een 5-jarig jongetje zwaar gewond raakte. Het kind werd aangereden door een bromfietser met passagier die vervolgens door reden zonder zich verder om het jongetje te bekommeren. Het kind werd door de ouders naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij vremoedelijk een gebroken arm of pols had alsmede enkele lichtere verwondingen. De scooter was vermoedelijk niet voorzien van een verzekeringsplaatje en de kap aan de voorzijde ontbrak waardoor er bedrading te zien was. Eventuele getuigen van het ongeval die nog niet bekend zijn bij de politie worden verzocht zich te melden bij het wijkteam Lansmeer -Oostzaan via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 30-03-2006 16:16 | © Politie Zaanstreek-Waterland |