VVD


30-3-2006

VVD: maatregelen terugdringing administratieve lasten verheugend

Tweede Kamerleden Ineke Dezentjé Hamming en Charlie Aptroot reageren positief op het voornemen van de regering de administratieve lasten verder te verminderen.

In april komt de regering met aanvullende maatregelen om nog dit jaar de administratieve lasten te verminderen.

In 2002 heeft de staatssecretaris van Financiën een dertigtal toezeggingen gedaan ter verlichting van de administratieve lasten op fiscaal gebied. Een groot aantal van deze toezeggingen is tot op heden nog niet uitgevoerd. "Extra maatregelen zijn prima, maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van het uitvoeren van oude toezeggingen", aldus Dezentjé Hamming.

De staatssecretaris zei in 2002 toe elke vijf jaar de fiscale wet- en regelgeving te evalueren met het oog op het verlichten van de administratieve lasten. De VVD-fractie heeft hoge verwachtingen van deze evaluatie. "Een periodieke evaluatie houdt de wetgever scherp en dat is goed. Wij willen dat het ministerie van Financiën deze toezegging waarmaakt. De administratieve lasten moeten maximaal worden verminderd ", aldus Aptroot.

Dezentjé Hamming en Aptroot hebben deze week bij staatssecretaris Wijn (CDA) aangedrongen op een snelle uitvoering van de inmiddels vier jaar oude toezeggingen.

30 maart 2006

Ineke Dezentjé Hamming: i.dezentjehamming@tweedekamer.nl Charlie Aptroot: c.aptroot@tweedekamer.nl