Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/03/06)

OOSTERHOUT NB, 30 maart 2006

Man gewond na aanrijding

HANK: Donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur ontstond op rijksweg A27 ter hoogte van Hank (rijrichting Gorinchem) een aanrijding waarbij drie weggebruikers betrokken waren. Een 60-jarige automobiliste uit Etten-Leur wilde de vrachtwagen die voor haar reed inhalen en ging daarvoor naar de linkerrijstrook. Een 27-jarige man uit Utrecht die achter haar reed, ging op dat zelfde moment inhalen en dacht de vrouw nog te kunnen passeren. Toen hij besefte dat hij dit verkeerd had ingeschat, stuurde hij te ver naar links, waardoor hij met zijn linkerwielen de berm raakte en vervolgens de macht over het stuur kwijt raakte. De auto van de man begon te tollen en botste uiteindelijk tegen de vrachtwagen die beide automobilisten wilden inhalen. Deze vrachtwagen werd bestuurd door een 40-jarige Slowaak. De man uit Utrecht is ter controle per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Gorinchem. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De politie heeft de twee rijstroken van de A27 richting Gorinchem korte tijd afgesloten, zodat de diverse hulpdiensten hun werk konden doen.

Auto-inbraken in Gilze, Rijen en Dorst

GILZE / RIJEN / DORST: De afgelopen dagen hebben auto-inbrekers op diverse plaatsen in Gilze, Rijen en Dorst toegeslagen. Het was hen daarbij veelal te doen om de autoradio of het navigatiesysteem. In Gilze werd tussen dinsdag 28 maart en woensdag 29 maart ingebroken in geparkeerd staande autos op het Jachtveld, het Hazeleger en de Fazantendrift. Bij deze inbraken werd steeds een slot geforceerd. In Rijen ging het om geparkeerd staande autos in de Baroniestraat, Stormstraat, Aalbersestraat, Memlingstraat en de Heinsiushof. In een aantal gevallen werd een portier opengebroken, in enkele andere gevallen sneuvelde een autoruit.
In Dorst stonden de getroffen autos in de Cypressenstraat en de Lariksstraat en op de Sparrenlaan. In totaal heeft de politie 14 aangiften van inbraak of poging inbraak in de auto opgenomen. Hier vonden de inbraken plaats tussen woensdag 29 maart en donderdag 30 maart.

Omdat de inbrekers er veelal vandoor gingen met de autoradio of een navigatiesysteem wil de politie autobezitters nogmaals op het hart drukken géén waardevolle spullen in een auto achter te laten. De politie doet er in de tussentijd alles aan om de auto-inbrekers op te sporen.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Tussen woensdag 29 maart 22.00 uur en donderdag 30 maart 08.20 uur is ingebroken in een restaurant aan de Loevensteinlaan. Er bleek een ruit vernield te zijn om binnen te komen. In de zaak werd vervolgens een gokkast opengebroken. Met de inhoud van de gokkast en een computer verliet de inbreker vervolgens het restaurant. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Politie betrapt notoire dronken automobilist

RAAMSDONKSVEER: Een 47-jarige inwoner van Raamsdonksveer werd met een slok op achter het stuur aangetroffen. Agenten betrapten hem in de nacht van woensdag 29 maart op donderdag 30 maart omstreeks 01.50 uuur bij een controle op de Haven. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse, dat zijn ademgehalte 460 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd. De verdachte is om 02.20 uur weer in vrijheid gesteld. Omdat het niet de eerste keer was dat de man betrapt werd op rijden onder invloed, heeft de politie het Centraal Bureau
Rijvaardigheidsbewijzen verzocht te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid om motorrijtuigen te besturen.

Woninginbraak

HOOGE ZWALUWE: In de nacht van woensdag 29 maart op donderdag 30 maart is ingebroken in een woning aan De Hoef. Uit de woning verdwenen onder andere een laptop en een portemonnee. De dader kwam de woning binnen door gaatjes te boren in het raamkozijn. Via de gaatjes bediende hij het raamhendel en opende zo het raam.
De politie nam een aangifte op en stelde een buurtonderzoek in. Tijdens dit buurtonderzoek zijn de laptoptas en de portemonnee teruggevonden. Uit de portemonnee was wel het geld gestolen. Verder verricht de technische recherche nog een sporenonderzoek in en rond de woning.

Mobiel bellen: meteen afrekenen

RAAMSDONKSVEER: Agenten zagen woensdag 29 maart rond 14.15 uur op de Maasdijk dat een 28-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur mobiel zat te bellen tijdens het autorijden. De man had de telefoon in zijn hand en gebruikte dus geen carkit of headset. Dit leverde hem een bekeuring van EUR 130,- op.
Omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft, moest hij de bekeuring éérst betalen, voordat hij verder mocht rijden. Dit is een gebruikelijke procedure om te voorkomen dat buitenlanders hun opgelegde boete niet betalen.

Auteur: Leonie van Ooijen