Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 30 maart

BERGEN OP ZOOM, 30 maart 2006

Zorgconvenant onderstreept goede samenwerking

BERGEN OP ZOOM: Vandaag, donderdag 30 maart, zijn op het politiebureau partijen van verschillende instellingen bijeen gekomen om een nieuw zorgconvenant te bekrachtigen. Deelnemende partijen; Politie, Kentron, GGD, Psychotherapeutisch centrum De Viersprong en het Franciscus - en het Lievensberg ziekenhuis, bezegelden afspraken met betrekking tot de samenwerking. Er zijn onderlinge afspraken gemaakt over onder andere de omgang met patiënten, het afnemen van bloedmonsters, het aanhouden, verhoren en bewaken van patiënten van de zorginstellingen. Districtschef Fred Stegman hoopt met dit convenant een nieuwe stap te zetten in de richting van een optimale samenwerking tussen politie en zorginstellingen.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

STEENBERGEN: De politie hield op donderdag 30 maart om 00.45 uur een 65-jarige man uit Steenbergen aan op de Kaaistraat. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau is hem vervolgens een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedraagt 840 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 10 uur.
Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan na vernieling en mishandeling

DINTELOORD: De politie kreeg op donderdag 30 maart, even na middernacht een melding van huiselijk geweld. Een 41-jarige vrouw meldde dat haar ex-vriend de ruitenwissers van haar auto had afgebroken. Hierna vernielde de man de voordeur van de woning van de aangeefster en duwde haar. De vrouw belde de politie. Deze trof de 42-jarige man uit Steenbergen aan op de Noorddonk. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedraagt 625 ug/l. De man is aangehouden en ingesloten.

13 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel

PUTTE: De politie controleerde op verschillende plaatsen op het dragen van autogordels. Tussen 13.30 uur en 15.00 uur zijn 13 bekeuringen uitgedeeld. Zij kregen een bekeuring van 75,-.

Politie deelt 13 bekeuringen uit bij verkeerscontrole

OSSENDRECHT: Tussen 13.30 uur en 15.00 uur deelde de politie 13 bekeuringen uit bij een verkeerscontrole. 2 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. 11 automobilisten zijn beboet voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 67 km/u.

Bedrijfsinbraak

OUD GASTEL: Op woensdag 29 maart is er tussen 18.30 uur en 19.20 uur ingebroken in een bedrijf aan de van Konijnenburgweg. De daders braken een raam open en namen onder andere enkele computers weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Inbraak bij pompstation

SINT WILLEBRORD: Op donderdagochtend vroeg is er ingebroken in een benzinestation aan de Poppestraat. De daders verbraken een toegangsdeur. Ook binnen zijn verschillende deuren vernield. Er is een hoeveelheid tabak weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

75 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 29 maart tussen 11.00 uur en 15.00 uur een snelheidscontrole aan de Antwerpseweg. Er zijn 1502 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 75 in overtreding.

Man aangehouden na mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagavond 29 maart een 46-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling. Een 44-jarige man uit Roosendaal deed aangifte tegen hem. De verdachte sloeg hem tijdens een conflict meerdere malen in het gezicht. De aangever hield hieraan letsel over. De verdachte is verhoord en ingesloten.

Politie onderzoekt aanranding en mishandeling vrouw

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van aanranding. Een 19-jarige vrouw stond in de Hendrikstraat toen zij door twee onbekenden mannen onzedelijk werd betast. Toen de vrouw hier iets van zei is zij in het gezicht geslagen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: Op woensdag 29 maart is omstreeks 22.30 uur een 25-jarige man uit Roosendaal mishandeld. De man stapte op de Zwaanhoefstraat in zijn auto toen er plots een bekende bij zijn auto stond. De man had eerder een conflict met haar. Hij stapte uit zijn auto en is hierop door de vrouw geslagen en met een scherp voorwerp in het gezicht gesneden. De man hield hieraan meerdere wonden over. Bij de vrouw waren nog ongeveer 5 personen, zowel mannen als vrouwen, ook deze hebben de man mishandeld. De politie heeft aangifte opgenomen van openlijke geweldpleging en stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg