Lexisnexis

LexisNexis verzorgt digitaal nieuws rijksoverheid

Nieuwsberichten uit diverse kranten voortaan digitaal beschikbaar

Amsterdam, 30 maart 2006 - LexisNexis heeft een contract getekend met de rijksoverheid over het digitaal aanleveren van nieuwsberichten uit dagbladen. Dit contract is onderdeel van het akkoord dat de rijksoverheid heeft bereikt met de uitgevers naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank over het onrechtmatig verspreiden van digitale knipselkranten.

De overheid heeft de digitale nieuwsvoorziening naar aanleiding van die uitspraak in mei 2005 Europees aanbesteed. De wens hierin was dat de rijksoverheid de artikelen uit de dagbladen elektronisch aangeleverd wilde krijgen, voor het vervaardigen en via intranet verspreiden van digitale knipselkranten.

LexisNexis is - als exclusief licentiehouder van PCM uitgevers - één van de partijen die op deze aanbesteding een voorstel heeft uitgebracht. LexisNexis komt de rijksoverheid hiermee tegemoet in haar behoefte om snel te kunnen beschikken over het in de dagbladen gepubliceerd nieuws.

Het contract dat LexisNexis met de rijksoverheid heeft gesloten omvat de levering van de volgende titels: Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad, Trouw, De Volkskrant, Het Parool, Nederlands Dagblad en AD / Haagsche Courant. De artikelen uit deze dagbladen worden voortaan digitaal aangeleverd door LexisNexis, waarmee een adequate nieuwsvoorziening bij de rijksoverheid gewaarborgd is.

Over LexisNexis

LexisNexis is de grootste dienstverlener ter wereld in online nieuws-, bedrijfs- en juridische informatie. LexisNexis is onderdeel van de Reed Elsevier groep, levert diensten in meer dan 100 landen en heeft 13.000 werknemers wereldwijd. Via LexisNexis heeft u toegang het nieuws uit de meest gelezen Nederlandstalige kranten en tijdschriften zoals Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, de Volkskrant, De Telegraaf, De Groene Amsterdammer, De Standaard, Elsevier, Vrij Nederland en Intermediair. Ook heeft u via LexisNexis beschikking over informatie uit toonaangevende internationale kranten en tijdschriften, zoals The Financial Times, The New York Times, The Guardian, Frankfurter Allgemeine Zeitung, El Pais en The Economist. LexisNexis is een innovatief bedrijf, dat met de nieuwste technologie gebruiksvriendelijke informatiediensten ontwikkelt, afgestemd op specifieke beroepsgroepen en bedrijfssectoren.


Noot voor de redactie,