Gemeente Bussum

Werkopsstapplekken voor mensen met bijstand

Voor inwoners die een bijstandsuitkering hebben en aan de slag willen of moeten, heeft de gemeente Bussum iets nieuws. We plaatsen voortaan met regelmaat een oproep voor een leer- of werkplek.

U kunt dan een informatiemiddag bijwonen en kennis maken met de werkgever. Wie weet kunt u binnenkort aan de slag!

In de oproep wordt aangegeven om wat voor soort bedrijf het gaat, wat de functie zal inhouden en wat de werkgever u te bieden heeft. Zo kan het gaan om een leer- werkplek met behoud van de uitkering of om betaald werk na een inwerkperiode of opleiding.

Tijdens de informatiemiddag kunt u vragen stellen over het werk en de mogelijkheden. Hierna zal een selectieprocedure plaatsvinden door de werkgever. Dit kan nog dezelfde middag gebeuren of er wordt een afspraak met u gemaakt.

Bij iedere oproep vermelden we wie u kunt bellen voor meer informatie en hoe u zich kunt opgeven voor de informatiemiddag. Uw eigen klantmanager is uiteraard ook op de hoogte.

De werkoppstapplekken zijn alleen bedoeld voor mensen met een (aanvullende) uitkering in het kader van de Wet werk en bijstand (Wwb) van de gemeente Bussum. Met een leer- of werkplek bouwt u werkritme op en brengt u structuur aan in uw leven. U werkt aan een goede balans tussen werk en privé en doet nieuwe sociale contacten op.

Hieronder vindt u de eerste aankondiging voor werk op Schiphol. Vanaf 6 april a.s. vindt u de oproepen op De Gemeentepagina in de Bussumse Krant.

Verkeersregelaar Schiphol m/v

In de dynamische omgeving van Schiphol is plek voor een verkeersregelaar in de periode van 31 augustus tot en met 30 september 2006.
Het werkgebied beslaat de vertrekhallen, aankomsthallen en diverse parkeerterreinen van Schiphol.

Verantwoordelijkheden:

- Verkeersstromen regelen

- Klanten te woord staan

- Aanspreken van klanten d.m.v preventieve rondes
- Bedienen communicatiemiddelen

De datum van de informatiemiddag wordt nog nader bepaald, maar u kunt zich al wel vast opgeven.
Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw C. Burnet, tel. (035) 692 86 52, of de heer E.P. van Amerongen, tel. (035) 69286 51.